« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Modificari Legea petrolului si Legea minelor
10.10.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

In Monitorul Oficial nr. 684/8 octombrie 2007 a fost publicata Ordonanta de urgenta nr. 101/2007 pentru modificarea si completarea Legii minelor nr. 85/2003 si a Legii petrolului nr. 238/2004.

A fost redefinita notiunea de redeventa miniera, aceasta reprezentand suma datorata bugetului de stat de catre titular pentru concesionarea/administrarea activitatilor de exploatare a resurselor minerale, bunuri ale domeniului public al statului.

Se mai arata ca in cazul prelungirii duratei licentei de concesiune/administrare sau transferului licentei de concesiune, autoritatea competenta va renegocia conditiile concesiunii/administrarii, prin incheierea de acte aditionale, semnate de aceasta si titular.

De mentionat ca taxa anuala pentru activitatea de prospectiune se stabileste la 250 lei/km2.

In ceea ce priveste modificarile aduse Legii petrolului, se stipuleaza ca activitatile de inmagazinare subterana a gazelor naturale se atribuie direct, printr-un acord petrolier, de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale titularilor acordurilor petroliere care desfasoara aceste activitati la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta de modificare.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.