« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
 1 comentariu

Cum se acorda ajutoarele de stat pentru investitii in parcuri industriale
10.10.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

In Monitorul Oficial nr. 683/8 octombrie 2007 a fost publicat Ordinul MAI nr. 296/2007 privind aprobarea schemei de ajutor de stat regional acordat pentru investitiile realizate in parcurile industriale.

Potrivit reglementarii, schema de ajutor de stat regional acordat pentru investitiile realizate in parcurile industriale descrie facilitatile fiscale si conditiile de acordare a acestora in vederea dezvoltarii locale/regionale, prin infiintarea si dezvoltarea parcurilor industriale.

Domeniul de aplicare al schemei de ajutor de stat acopera toate domeniile de activitate, cu exceptia urmatoarelor:
a) pescuitul si acvacultura;
b) constructiile navale;
c) industria carbonifera;
d) industria siderurgica;
e) sectorul fibrelor sintetice;
f) prelucrarea si comercializarea produselor agricole;
g) activitatile legate de productia primara a produselor agricole prevazute in anexa nr. 1 la Tratatul de instituire a Comunitatii Europene;
h) fabricarea si marketingul produselor din lapte.

De observat ca aceasta schema este exceptata de la obligatia notificarii, respectand prevederile art. 3 din Regulamentul Comisiei Europene nr. 1628/2006.

In ceea ce priveste criteriile de eligibilitate a proiectelor, se stipuleaza ca ajutorul de stat se acorda intreprinderilor localizate in parcul industrial, daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
a) beneficiarul a prezentat, inainte de demararea lucrarilor pentru proiect, o cerere pentru ajutor in cadrul schemei;
b) autoritatea responsabila a confirmat ulterior in scris ca, sub rezerva unor verificari detaliate, proiectul indeplineste conditiile de eligibilitate stabilite in schema, inainte de inceperea lucrarilor.

De asemenea, este instituita obligatia furnizorilor ajutoarelor acordate in baza schemei de a realiza si mentine o evidenta a acestora, astfel incat sa fie posibila identificarea valorii, momentului acordarii, modalitatilor de acordare, originii, duratei si metodei de calcul al ajutoarelor acordate, pentru acelasi obiectiv si beneficiar, precum si respectarea regulilor de cumul.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Cum se acorda ajutoarele de stat pentru investitii in parcuri industriale”

  1. Andrei Savescu spune:

    Aveti dreptate. E vorba de o eroare de tehnoredactare din partea noastra. Ne cerem scuze, atat fata de dumneavoastra cat si fata de autorul textului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.