« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România
Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania
JURIDICE

Regulamentul-cadru privind organizarea şi funcţionarea curţilor de arbitraj de pe lângă Camerele Notarilor Publici
17.04.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 277 din data de 15 martie 2014 a fost publicată Hotărârea Consiliului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România nr. 16/2014 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea şi funcţionarea curţilor de arbitraj de pe lângă Camerele Notarilor Publici din România.

În conformitate cu prevederile Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, pe lângă Camerele Notarilor Publici se pot constitui şi funcţiona curţi de arbitraj.

Curtea de arbitraj este o instituţie permanentă de arbitraj, neguvernamentală, fără personalitate juridică, independentă în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, care funcţionează pe lângă Cameră şi care poate soluţiona numai litigii izvorâte din actele şi procedurile notariale.

Regulamentul de organizare şi funcţionare al Curţii de arbitraj, precum şi organele de conducere ale acesteia se aprobă de Camere, pe baza regulamentui-cadru, aprobat de Consiliul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România.

Activitatea Curţii de arbitraj este coordonată de către Consiliul de conducere al Curţii de arbitraj, care este format din preşedinte, vicepreşedinte, un secretar şi 2 membri propuşi de preşedintele Camerei şi aprobaţi de către Colegiul director al Camerei, pe lângă care funcţionează Curtea de arbitraj.
Preşedintele Consiliului este şi preşedintele Curţii de arbitraj, pe care o va reprezenta în relaţiile interne şi internaţionale.
Membrii Consiliului îşi exercită funcţia pe un mandat de 4 ani, care poate fi reînnoit.

Curtea de arbitraj soluţionează litigiile izvorâte din actele şi procedurile notariale, îndeplinite de notarii publici care îşi desfăşoară activitatea în circumscripţia Camerei respective, în condiţiile prevăzute de regulament, de Codul de procedură civilă, de regulile de procedură arbitrală stabilite de către Camere, precum şi de legile speciale în domeniu şi de convenţiile internaţionale la care România este parte.

Curtea de arbitraj se compune din arbitri aprobaţi de către Colegiul director al Camerei, la propunerea preşedintelui Camerei sau a Consiliului.

Poate fi arbitru persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
– are capacitatea deplină de exerciţiu;
– este cetăţean român sau cetăţean al unui stat aparţinând Spaţiului Economic European sau cetăţean al Confederaţiei Elveţiene;
– cunoaşte limba română;
– este licenţiat în drept;
– are o vechime în specialitatea studiilor de minimum 5 ani;
– se bucură de o bună reputaţie profesională;
– este apt din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, pentru exercitarea funcţiei.

 
Secţiuni: Lege 9, Notari | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD