Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Despăgubiri solicitate suplimentar celor stabilite prin hotărârea penală definitivă
18.04.2014 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Drept civil, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în aplicarea principiul reparaţiei integrale, în cazul în care după pronunţarea hotărârii penale definitive, prin care autorul faptei ilicite a fost obligat la despăgubiri faţă de partea vătămată, au apărut noi consecinţe ale aceleiaşi fapte prejudiciabile, care nu au putut fi avute în vedere în cadrul judecăţii anterioare, persoana prejudiciată poate să formuleze o nouă acţiune pentru daunele survenite ulterior, în aplicarea dispoziţiilor art. 20 al. (3) C. pr. pen., fără ca hotărârea judecătorească anterioară să poată fi invocată în susţinerea autorităţii de lucru judecat, deoarece în procesul penal nu a fost avut în vedere decât prejudiciul existent la acea dată. (Decizia nr. 633 din 25 februarie 2014 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect acţiune în despăgubiri )

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti