Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Cerere de reexaminare asupra Legii privind aprobarea OUG nr. 68/2013 pentru modificarea OUG nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură
18.04.2014 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Traian Băsescu, Președintele României, a semnat joi, 17 aprilie 2014, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură.

Cererea integral:

Domnului Călin Popescu-Tăriceanu
Preşedintele Senatului

În temeiul Articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată,
formulez următoarea

CERERE DE REEXAMINARE asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură.

Motivele cererii sunt următoarele:

Actul normativ trimis spre promulgare vizează aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 prin care se modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură. Astfel, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 stabileşte, în cuprinsul Art. I punctul 3, condiţiile pe care o persoană fizică trebuie să le îndeplinească cumulativ pentru a putea îndeplini calitatea de manager al instituţiilor publice de cultură. Printre aceste condiţii, la litera f), este prevăzută obligaţia instituită în sarcina viitorului manager al unei instituţii publice de cultură de a „nu deţine o funcţie de conducere la o altă instituţie din România”. Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013, prin punctul 2, înlătură această obligaţie instituită în sarcina viitorului manager.

Pentru evitarea creării unui posibil conflict de interese care ar putea exista în situaţia în care managerul unei instituţii publice de cultură ar deţine o altă funcţie de conducere în cadrul unei instituţii, cu atât mai mult cu cât această funcţie presupune şi gestionarea eficientă a banului public, opinăm că înlăturarea condiţiei prevăzute la Art. I punctul 3 litera f) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 nu este oportună.

Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii trimise spre promulgare ţinând cont de motivele invocate.

TRAIAN BĂSESCU, PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate