Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Tribunalul Maramureş. Indicarea eronată a datei săvârşirii contravenţiei. Consecinţe


22 aprilie 2014 | Andrei PAP
Secţiuni: Contencios contravențional, Jurisprudență Tribunale, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tribunalul Maramureş, respingând recursul declarat de organul constatator, a menţinut ca temeinică şi legală sentinţa instanţei de fond prin care s-a admis plângerea contravenţională formulată în cauză, subliniind că potrivit dispoziţiilor art. 17 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, lipsa menţiunii privind data comiterii contravenţiei atrage nulitatea procesului-verbal, iar nulitatea se constată şi din oficiu.

Raportat la normele legale imperative enunţate anterior, este riguroasă constatarea facută de instanţa de fond, conform căreia menţionarea greşită a datei echivalează cu lipsa acesteia. (Decizia civilă nr. 1362/R din 6 noiembrie 2009 pronunţată de Tribunalul Maramureş)

Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro