BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Condiţiile angajării răspunderii lichidatorului
24.04.2014 | Corina CIOROABĂ


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că nu poate fi angajată răspunderea lichidatorului judiciar şi, prin urmare, nici a asigurătorului de răspundere profesională, în condiţiile în care, prin încheierea pronunţată de judecătorul sindic, s-a dispus ca lichidatorul să efectueze actele şi operaţiunile de lichidare potrivit celor stabilite în raportul adunării creditorilor, iar acesta a efectuat actele şi operaţiunile încuviinţate, fără să fie contestate de persoanele interesate, activitatea lichidatorului desfăşurându-se în limitele legii, neexistând o faptă ilicită în sarcina acestuia. Înalta Curte a mai precizat că, împrejurarea că, ulterior vânzării bunurilor în procedura falimentului, a fost pronunţată o hotărâre prin care a fost anulat contractul de vânzare-cumpărare prin care acele bunuri intraseră în proprietatea debitorului, nu poate constitui o faptă ilicită a lichidatorului, întrucât aprecierea asupra caracterului licit sau ilicit al conduitei se face în funcţie de elementele concrete existente la data săvârşirii acesteia, iar nu în raport de împrejurări ulterioare. (Decizia nr. 34 din 15 ianuarie 2014 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect angajare răspundere civilă delictuală lichidator)

Corina CIOROABĂ

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate