Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Reglementari privind licenta pentru distributia gazelor naturale
15.10.2007 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

In Monitorul Oficial nr. 694/12 octombrie 2007 a fost publicat Ordinul nr. 30/2007 al Presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei de modificare a Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale nr. 1.271/2004 privind aprobarea Conditiilor – cadru de valabilitate a licentei pentru distributia gazelor naturale, a Conditiilor – cadru de valabilitate a licentei pentru furnizarea gazelor naturale si a Conditiilor – cadru de valabilitate a autorizatiei de functionare a obiectivelor/sistemelor de distributie a gazelor naturale

Sunt aprobate Conditiile – cadru de valabilitate a licentei pentru furnizarea gazelor naturale aferente societatilor comerciale care si-au separat activitatea de distributie de activitatea de furnizare a gazelor naturale.

Potrivit acestor Conditii – cadru, Licenta are ca obiect acordarea dreptului de a desfasura activitatea de furnizare a gazelor naturale pentru:
– consumatorii de gaze naturale care opteaza pentru contracte la preturi reglementate, aflati in zonele delimitate unde intreprinderea afiliata detine licenta de distributie a gazelor naturale;
– consumatorii de gaze naturale care opteaza pentru contracte liber negociate;
– operatorii de distributie, precum si operatorul de transport care achizitioneaza gaze naturale in vederea acoperirii consumului tehnologic si asigurarii gazelor naturale aferente zestrei conductelor;
– operatorii de inmagazinare care achizitioneaza gaze naturale necesare pentru perna de gaze;
– alti operatori economici care detin licenta de furnizare a gazelor naturale.

Pe perioada licentei, titularul va trebui sa mentina o garantie financiara prin care sa asigure desfasurarea continua a activitatii de furnizare a gazelor naturale, activitate care va trebui sa respecte cerintele si indicatorii prevazuti in standardul de performanta, eleborat si aprobat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale.

Trebuie mentionat ca autoritatea competenta are dreptul de a retrage si, respectiv de a suspenda Licenta. Astfel, suspendarea poate interveni in urmatoarele cazuri:
a) titularul Licentei nu indeplineste obligatiile prevazute de Legea gazelor nr. 351/2004;
b) titularul Licentei incalca una sau mai multe conditii ale Licentei, de cel putin 3 ori intr-un an din perioada de valabilitate a acesteia;
c) s-a inceput procedura de reorganizare judiciara sau de faliment impotriva titularului Licentei.

Totodata, au fost reglementate si Conditiile – cadru de valabilitate a licentei pentru furnizarea gazelor naturale, aferente societatilor comerciale care nu si-au separat activitatea de distributie de cea de furnizare a gazelor naturale.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate