Secţiuni » Notari publici
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

Regulamentul de organizare a examenului de definitivat şi a concursului de admitere în funcţia de notar public
24.04.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Notari
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 290 din data de 22 aprilie 2014 a fost publicat Ordinul ministrului justiţiei nr. 1494/2014 privind aprobarea Regulamentului pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de definitivat şi a concursului de admitere în funcţia de notar public.

Potrivit regulamentului, Institutul Notarial Român organizează anual, la solicitarea Consiliului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, examenul de definitivat pentru notarii stagiari care au finalizat perioada de stagiu şi au obţinut certificatul de absolvire eliberat de INR.

Actul normativ cuprinde și reglementări referitoare la concursul de admitere în funcţia de notar public pentru candidaţii care au exercitat cel puţin șase ani funcţii de specialitate juridică până la data concursului. Concursul se organizează ori de câte ori este necesar, dar cel puţin o dată la doi ani, de către INR, la solicitarea Consiliul Uniunii.

Sunt reglementate în detaliu aspecte cu privire la:
– procedura de înscriere la examen/concurs;
– organizarea, funcţionarea şi competenţa comisiilor constituite pentru examen/concurs;
– stabilirea subiectelor şi desfăşurarea examenului/concursului;
– notarea lucrărilor teoretice şi practice;
– formularea şi soluţionarea contestaţiilor;
– validarea rezultatelor.

Examenul de definitivat/concursul constă în două probe scrise, respectiv una cu caracter teoretic şi una cu caracter practic, ambele de tip sinteză, din tematica de examen.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti