« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România
Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania
JURIDICE

Regulamentul de organizare a examenului de definitivat şi a concursului de admitere în funcţia de notar public
24.04.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 290 din data de 22 aprilie 2014 a fost publicat Ordinul ministrului justiţiei nr. 1494/2014 privind aprobarea Regulamentului pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de definitivat şi a concursului de admitere în funcţia de notar public.

Potrivit regulamentului, Institutul Notarial Român organizează anual, la solicitarea Consiliului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, examenul de definitivat pentru notarii stagiari care au finalizat perioada de stagiu şi au obţinut certificatul de absolvire eliberat de INR.

Actul normativ cuprinde și reglementări referitoare la concursul de admitere în funcţia de notar public pentru candidaţii care au exercitat cel puţin șase ani funcţii de specialitate juridică până la data concursului. Concursul se organizează ori de câte ori este necesar, dar cel puţin o dată la doi ani, de către INR, la solicitarea Consiliul Uniunii.

Sunt reglementate în detaliu aspecte cu privire la:
– procedura de înscriere la examen/concurs;
– organizarea, funcţionarea şi competenţa comisiilor constituite pentru examen/concurs;
– stabilirea subiectelor şi desfăşurarea examenului/concursului;
– notarea lucrărilor teoretice şi practice;
– formularea şi soluţionarea contestaţiilor;
– validarea rezultatelor.

Examenul de definitivat/concursul constă în două probe scrise, respectiv una cu caracter teoretic şi una cu caracter practic, ambele de tip sinteză, din tematica de examen.

 
Secţiuni: Lege 9, Notari | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD