« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PICCJ. Luare de mită. Punerea în mişcare a acţiunii penale
24.04.2014 | Roxana SOARE, Paula VÂRBAN, Roxana SOARE

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

PICCJ. Luare de mită. Punerea în mişcare a acţiunii penale.

În continuarea cercetărilor care se efectuează în cauza ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către medici specialişti de medicina muncii de la cabinetele de expertiză medicală din Caransebeş, Oraviţa, Reşiţa şi Moldova Nouă a unor infracţiuni de corupţie, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanţa din data de 22 aprilie 2014, extinderea urmăririi penale faţă de inculpatul T.S., sub aspectul săvârşirii a încă 187 de infracţiuni de luare de mită, prev. de art. 289 din Noul Cod penal rap. la art. 6  din Legea 78/2000 toate  cu aplic.  art. 38 din NCP. Prin aceeași ordonanță s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului T.S., sub aspectul săvârşirii a încă 187 de infracţiuni de luare de mită.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în perioada 3 februarie – 13 martie 2014, în calitate de medic în cadrul Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin din cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş Severin, în vederea acordării sau după caz prelungirii deciziei de pensionare pentru grad de invaliditate, pentru a le elibera decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă, respectiv de atestare oficială a gradului de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale ce decurg din această încadrare, activităţi specifice atribuţiilor sale de serviciu, a primit diverse sume de bani (între 50 de lei şi 150 de euro) şi alte foloase materiale de la un număr de 187 de pacienţi

Pe parcursul derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Roxana SOARE

 

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD