« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Facultatea de Drept, UB. Preselecție pentru cea de a XXII-a ediție a concursului Willem C. Vis
25.04.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Facultatea de Drept a Universității din București organizează preselecții pentru cea de a XXII-a ediție a concursului Willem C. Vis, ediție ce se va desfășura în perioada octombrie 2014 – martie 2015, potrivit unui comunicat.

Concursul Willem C. Vis reprezintă o extraordinară oportunitate profesională, socială și culturală și pregătește efectiv și temeinic studenții pentru cariera de avocați în marile cabinete. Din punct de vedere tehnic, concursul implică o dispută rezultând dintr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat între 2 părți din țări diferite, membre ale Convenției de la Viena privind contractele de vânzare internațională de mărfuri. Competiția cuprinde 2 etape:
ETAPA SCRISĂ (octombrie 2014 – ianuarie 2015) – implică redactarea cererii reclamantului (Memorandum for Claimant) și a întâmpinării pârâtului (Memorandum for Respondent).
ETAPA ORALĂ (ianuarie 2015 – martie 2015) – implică susținerea argumentelor din cerere și întâmpinare, prin pledoarii, în cadrul unor procese simulate împotriva altor echipe (pre-moots în diverse țări), culminând cu etapa finală, care va avea loc la Hong Kong și/sau Viena.

Studenții interesați pot aplica până pe 8 mai 2014, ora 22:00, la adresa de e-mail: concurs.willemc.vis@gmail.com. În data de 9 mai 2014, studenții eligibili (anul II, III sau IV dacă vor fi la master anul viitor) selectați pe baza documentelor trimise vor primi o speță pe e-mail. Preselecția va consta într-o scurtă pledoarie orală, în limba engleză, potrivit instrucțiunilor și modelelor care vor fi transmise celor invitați. Preselecția se va desfășura în data de 12 mai 2014, între orele 20:00-23:00, la Sala 215.

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD