Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Facultatea de Drept, UB. Preselecție pentru cea de a XXII-a ediție a concursului Willem C. Vis


25 aprilie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Facultatea de Drept a Universității din București organizează preselecții pentru cea de a XXII-a ediție a concursului Willem C. Vis, ediție ce se va desfășura în perioada octombrie 2014 – martie 2015, potrivit unui comunicat.

Concursul Willem C. Vis reprezintă o extraordinară oportunitate profesională, socială și culturală și pregătește efectiv și temeinic studenții pentru cariera de avocați în marile cabinete. Din punct de vedere tehnic, concursul implică o dispută rezultând dintr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat între 2 părți din țări diferite, membre ale Convenției de la Viena privind contractele de vânzare internațională de mărfuri. Competiția cuprinde 2 etape:
ETAPA SCRISĂ (octombrie 2014 – ianuarie 2015) – implică redactarea cererii reclamantului (Memorandum for Claimant) și a întâmpinării pârâtului (Memorandum for Respondent).
ETAPA ORALĂ (ianuarie 2015 – martie 2015) – implică susținerea argumentelor din cerere și întâmpinare, prin pledoarii, în cadrul unor procese simulate împotriva altor echipe (pre-moots în diverse țări), culminând cu etapa finală, care va avea loc la Hong Kong și/sau Viena.

Studenții interesați pot aplica până pe 8 mai 2014, ora 22:00, la adresa de e-mail: concurs.willemc.vis@gmail.com. În data de 9 mai 2014, studenții eligibili (anul II, III sau IV dacă vor fi la master anul viitor) selectați pe baza documentelor trimise vor primi o speță pe e-mail. Preselecția va consta într-o scurtă pledoarie orală, în limba engleză, potrivit instrucțiunilor și modelelor care vor fi transmise celor invitați. Preselecția se va desfășura în data de 12 mai 2014, între orele 20:00-23:00, la Sala 215.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii