Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Alba Iulia a respins o contestație ref. aplicarea legii penale mai favorabile


28 aprilie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Curtea de Apel Alba Iulia a dat publicității vineri, 25 aprilie 2014, un comunicat, semnat de jud. Aurelian Gheorghe Mocan – purtător de cuvânt, cu privire la aplicarea legii penale mai favorabile în cazul condamnatului N.S.

Pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia s-a aflat soluţionarea contestaţiilor formulate de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi condamnatul N.S. împotriva sentinţei penale nr. 110/17.02.2014 pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 721/107/2014 privind sesizarea Comisiei de aplicare a legii penale mai favorabile constituită în Penitenciarul Aiud cu privire la condamnarea dispusă prin sentinţa penală nr. 20/24.01.2011 pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 7710/107/2011.

Prin sentinţa penală nr.110/17.02.2014, Tribunalul Alba a admis în parte sesizarea formulată de Comisia de evaluare a incidenţei aplicării legii penale mai favorabile, constituită în temeiul HG nr. 836/2013 la nivelul Penitenciarului Aiud, în ceea ce îl priveşte pe condamnatul N.S. şi a dispus reducerea pedepsei complementare a interzicerii unor drepturi aplicată inculpatului de la 5 la 10 ani. Pedeapsa principală de 30 de ani închisoare pe care o execută condamnatul a rămas nemodificată.

În urma soluţionării contestaţiilor formulate de condamnat şi DIICOT împotriva sentinţei penale nr.110/17.02.2014, Curtea de Apel Alba Iulia a decis vineri, 25 aprilie 2014, respingerea contestaţiilor.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, iar în urma verificării incidenţei aplicării legii penale mai favorabile condamnatul rămâne cu pedeapsa principală de 30 de ani închisoare cu executare şi cu pedeapsa complementară de 5 ani interzicerea unor drepturi ce va fi aplicată după executarea pedepsei principale.

Prin hotărârea pronunţată de Tribunalul Alba în 24 ianuarie 2011 în urma judecării pe fond a acestei cauze inculpatul S.N. a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi deţinere fără drept de materiale pornografice cu minori într-un sistem informatic sau un mijloc de stocare a datelor informatice la executarea pedepsei de 30 ani închisoare, la plata daunelor morale către părţile civile şi interzicerea pe o durată de 10 ani a următoarelor drepturi: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a desfăşura activitatea de antrenor sportiv la grupe de copii şi juniori sau orice altă activitate de acelaşi gen, dreptul de a fi tutore sau curator.

Sentinţa penală nr. 20/24.01.2011 pronunţată de Tribunalul Alba în acest caz a rămas nemodificată prin decizia penală nr. 15/30.05.2011 a Curţii de Apel Alba Iulia în urma judecării apelului şi a devenit definitivă la data de 17.06.2011 prin nerecurare, în privinţa condamnatului N.S.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică