Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT. Trafic de droguri de mare risc. Punere în mişcare a acţiunii penale
25.04.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DIICOT. Trafic de droguri de mare risc. Punere în mişcare a acţiunii penale.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea unui traficant de droguri de mare risc, într-o cauză instrumentată cu sprijinul poliţiştilor de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog şi al celor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

Numitul L.D.A., în vârstă de 35 de ani, din Bucureşti, împotriva căruia a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată – faptă penală prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul Penal, a fost reţinut astăzi pentru 24 de ore.

Concret, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014 , inculpatul L.D.A. a deţinut şi vândut, în mod repetat, droguri de mare risc, în raza municipiului Bucureşti. Totodată, potrivit probatoriului administrat în dosar, la data de 30 decembrie 2013 inculpatul L.D.A. a deţinut şi vândut, tot în raza municipiului Bucureşti, trei comprimate despre care a spus că sunt „ecstasy”, la preţul de 150 de lei unei persoane care, în realitate, era colaborator autorizat, sub supravegherea unui investigator sub acoperire. Din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică întocmit de specialiştii din cadrul Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, rezultă că proba constituită din trei comprimate rotunde, de culoare albă, cu logo-ul „Yin-Yang”, pe care le-a vândut suspectul L.D.A. în data de 30 decembrie 2014, conţin 3,4 – methylenedioxymetamfetamine (MDMA), precum şi clorofenilpiperazină (CPP), substanţe care sunt considerate droguri de mare risc, potrivit Tabelului anexă nr. 1 din Legea nr. 143/2000.Inculpatul L.D.A. a vândut droguri, aceleiaşi persoane, şi în data de 20 februarie 2014 – trei comprimate rotunde de culoare albastră cu logo-ul „Rolex Crown”, care conţin amfetamină (substanţă catalogată ca fiind drog de risc, conform tabelului 2 din legea amintită mai sus) şi clorofenilpiperazină.
Ulterior, la data de 15 martie 2014, L.D.A. a fost depistat de lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti, în timp ce se afla într-o sală de evenimente situată în Bucureşti, unde vindea trei comprimate ecstasy. Asupra lui au fost găsite alte opt comprimate cu logo-ul „Rolex Crown”. Totodată, jandarmii au găsit, împrăştiate pe jos, alte 40 de comprimate rotunde de culoare galbenă, cu logo-ul „Smiley”, aruncate de inculpat.
Conform anchetatorilor DIICOT, inculpatul L.D.A. a continuat activitatea infracţională şi în data de 24 aprilie 2014, când a vândut suspectului E.A.O. cantitatea de 4,32 de grame 3,4 – methylenedioxymetamfetamine (MDMA), la preţul de 200 de lei/gram, iar suspectului S.I. cantitatea de 1,04 grame MDMA, contra sumei de 220 lei.

Inculpatul D.L.A. urmează a fi dus la Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti