Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CE. Rezultatele Eurobarometrului privind condiţiile de muncă în UE
28.04.2014 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a dat publicităţii rezultatele Eurobarometrului cu privire la condiţiile de muncă, realizat în cele 28 de state membre şi desfăşurat în perioada 3-5 sprilie 2014.

În cadrul studiului, prin „condiţii de muncă” au fost vizate următoarele aspecte: programul de lucru, organizarea muncii, sănătatea și siguranța la locul de muncă, reprezentarea salariaților și relația cu angajatorul.

Rezultatele sondajului indică faptul că majoritatea persoanelor încadrate în muncă sunt mulțumite de propriile condiții de lucru (în medie 77% la nivelul UE), însă au fost evidenţiate mari discrepanțe între statele membre, procentul celor care se declară mulțumiți variind de la 94% în Danemarca la 38% în Grecia. Într-o mai mică măsură, nivelurile de satisfacție sunt mai reduse la nivel național în țări precum Croația (18%), Spania (20%), Italia (25%), Bulgaria (31%), Slovenia, Portugalia și România (32%), dar și în Slovacia (36%) sau Polonia (38%).

Totodată, rezultatele Eurobarometrului vor constitui punctul de plecare al dezbaterilor pe tema perspectivelor actuale și viitoare ale acțiunilor UE în ceea ce privește condițiile de lucru, care vor avea loc cu prilejul unei conferinţe desfăşurate la Bruxelles în data de 28 aprilie.

László Andor, comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, a declarat: „Protejarea și promovarea unor condiții de muncă de calitate în UE înseamnă de fapt grija față de capitalul nostru uman. Avem un patrimoniu remarcabil în materie de legislație și politici, capabil să asigure condiții de lucru decente, care să permită un nivel ridicat de satisfacție în rândul lucrătorilor europeni. Există însă temeri și riscul real de a se produce o deteriorare a condițiilor de muncă în urma crizei economice. Împreună cu statele membre și cu organizațiile angajatorilor și salariaților, trebuie să ne reînnoim eforturile îndreptate către păstrarea și îmbunătățirea condițiilor de muncă”.

Adina Elena OPREA
Junior Lawyer D&B David şi Baias

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti