Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Toate contractele de prestari servicii de catre straini trebuie inregistrate la Fisc

18.10.2007 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 699/17 octombrie 2007 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 313/2007 privind procedura de inregistrare a contractelor incheiate intre persoanele juridice romane si persoane juridice sau fizice straine nerezidente.

Noul act normativ instituie obligatia persoanelor juridice romane de a inregistra la organul fiscal contractele prin care beneficiaza de servicii din partea unor nerezidenti.

Obligatia incumba persoanelor juridice romane, beneficiare ale unor prestari servicii de natura activitatilor de lucrari de constructii, de montaj, activitatilor de supraveghere, activitatilor de consultanta, de asistenta tehnica, si a oricaror alte activitati, executate de persoane juridice sau fizice nerezidente.

Inregistrarea contractelor la organul fiscal se face prin depunerea unei declaratii speciale, in termen de 15 zile de la data incheirii contractului.

Noua reglementare este cu aplicare imediata.

Pentru STIRI.JURIDICE, SAVESCU & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Toate contractele de prestari servicii de catre straini trebuie inregistrate la Fisc”

  1. Popa Nicolae spune:

    De ce se fac diferentieri intre persoanele nerezidente si cele rezidente in ceea ce priveste contractele de prestari servicii?
    Inca nu am intrat in UE?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week