Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

AMR susține candidatura jud. Norel Popescu pentru a reprezenta în CSM judecătorii din cadrul tribunalelor
28.04.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Asociația Magistraților din România a emis o recomandare, semnată de jud. Gabriela Baltag – președinte, prin care își exprimă susținerea față de candidatura jud. Norel Popescu, președinte al Tribunalului Mehedinți, la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Președintele AMR consideră că magistratul candidat întrunește toate calitățile necesare pentru a deveni membru CSM. Printre trăsăturile care îl recomandă pentru funcție, se numără: devotamentul pentru profesia de judecător, dăruirea și implicarea activă în problemele sistemului judiciar, atât ca membru AMR – unde activează de peste 20 de ani, din 2012 fiind parte a consiliului director și unul dintre vicepreședinți – dar și individual, în activitatea profesională.

AMR susține proiectul de candidatură a jud. Norel Popescu datorită identității de obiective între cele stabilite de candidat și cele ale Asociației, dar și datorită acțiunilor recente în care s-a implicat magistratul, precum: reformarea sistemului de salarizare, consolidarea statutului magistraților, recâștigarea încrederii cetățenilor în sistemul judiciar, formularea și susținerea de propuneri privind revizuirea Constituției, gestionarea corespunzătoare a crizei prin care a trecut CSM în 2013, numeroase inițiative legislative, ș.a.

În document se mai arată că judecătorul Norel Popescu reprezintă candidatul ideal pentru demnitatea de membru CSM, motiv pentru care acesta se bucură de întreaga susținere a AMR în acest demers.

NOTA JURIDICE.ro: Având în vedere recentul scandal mediatic în care a fost implicat magistratul, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a verifica unele aspecte legate de conduita acestuia. Prin rezoluția din 23 aprilie 2014, s-a dispus clasarea sesizării din oficiu, din document reieșind că judecătorul nu a încălcat dispozițiile privind incompatibilitățile și interdicțiile aplicabile magistraților. Prin urmare, nu s-a putut reține nicio abatere disciplinară în sarcina judecătorului Norel Popescu.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti