Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

AMR susține candidatura jud. Norel Popescu pentru a reprezenta în CSM judecătorii din cadrul tribunalelor


28 aprilie 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Sistemul judiciar

Asociația Magistraților din România a emis o recomandare, semnată de jud. Gabriela Baltag – președinte, prin care își exprimă susținerea față de candidatura jud. Norel Popescu, președinte al Tribunalului Mehedinți, la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Președintele AMR consideră că magistratul candidat întrunește toate calitățile necesare pentru a deveni membru CSM. Printre trăsăturile care îl recomandă pentru funcție, se numără: devotamentul pentru profesia de judecător, dăruirea și implicarea activă în problemele sistemului judiciar, atât ca membru AMR – unde activează de peste 20 de ani, din 2012 fiind parte a consiliului director și unul dintre vicepreședinți – dar și individual, în activitatea profesională.

AMR susține proiectul de candidatură a jud. Norel Popescu datorită identității de obiective între cele stabilite de candidat și cele ale Asociației, dar și datorită acțiunilor recente în care s-a implicat magistratul, precum: reformarea sistemului de salarizare, consolidarea statutului magistraților, recâștigarea încrederii cetățenilor în sistemul judiciar, formularea și susținerea de propuneri privind revizuirea Constituției, gestionarea corespunzătoare a crizei prin care a trecut CSM în 2013, numeroase inițiative legislative, ș.a.

În document se mai arată că judecătorul Norel Popescu reprezintă candidatul ideal pentru demnitatea de membru CSM, motiv pentru care acesta se bucură de întreaga susținere a AMR în acest demers.

NOTA JURIDICE.ro: Având în vedere recentul scandal mediatic în care a fost implicat magistratul, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a verifica unele aspecte legate de conduita acestuia. Prin rezoluția din 23 aprilie 2014, s-a dispus clasarea sesizării din oficiu, din document reieșind că judecătorul nu a încălcat dispozițiile privind incompatibilitățile și interdicțiile aplicabile magistraților. Prin urmare, nu s-a putut reține nicio abatere disciplinară în sarcina judecătorului Norel Popescu.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică