Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

SNPAP Tg. Ocna a derulat programul ”Educaţie pentru siguranţă tinerilor”
29.04.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților Penitenciare Tîrgu Ocna, instruiţi şi coordonaţi de jurist Lăcrămioara Boz, au susținut luni, 28 aprilie 2014, activități educaţie şi informare în scopul prevenirii sau limitării efectelor negative caracteristice situaţiilor ce pun în pericol viaţa şi sănătatea tinerilor cu elevi de la trei instituţii de învăţământ din Tg. Ocna respectiv Şcoala Gimnazială nr. 1, Liceul Tehnologic şi Colegiul Naţional ”Costache Negri”. Activitățile au avut loc în cadrul programului ”Educaţie pentru siguranţă tinerilor”, potrivit unui comunicat.

Cei 23 de elevi SNPAP implcați în program au prezentat celor două cicluri de învăţământ, gimnazial şi liceal subiecte precum comportamentul preventiv pentru a nu deveni victime sau agresori prin activităţi infracţionale, siguranţa pe internet, violenţa domestică, violenţa şcolară, comportarea corectă în caz de situaţii de urgenţă şi apelarea eficientă a apelului unic de urgenţă 112. Au fost de asemenea sfătuiţi să nu dea curs tentaţiilor privind consumul de alcool, de substanţe interzise, primind recomandarea despre cum să nu devină victimele unui context nefavorabil care poate degenera foarte uşor într-o activitate infracţională.

Tinerii prezenţi au demonstrat faptul că au cunoştinţă despre regulile de bază privind o conduită preventivă, discuţiile purtate fiind interactive şi constructive.

Programul ”Educaţie pentru siguranţă tinerilor” a fost organizat în baza protocolului încheiat între Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna şi ASOCIAŢIA „SFÂNTUL NICOLAE CEL MILOSTIV” IAŞI, reprezentată de către asistent universitar Lăcrămioara BOZ, coordonator Proiect „112 – SITUAŢII DE URGENTĂ – EDUCAŢIE ŞI PREVENIRE”.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti