Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Noi dispozitii legale ref. protejarea spatiilor verzi

23.10.2007 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII
Abonare newsletter

n Monitorul Oficial nr. 713/22 octombrie 2007 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului.

Dispozitiile legale interzic schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor, indiferent de regimul juridic al acestora.

In cazul in care s-au incheiat sau emis acte acte juridice sau administrative cu nerespectarea dispozitiilor mai sus mentionate, actele respective vor fi lovite de nulitate absoluta.

Totodata, se stabileste ca incalcarea prevederilor legale referitoare la obligatia autoritatilor publice de a nu schimba destinatia terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, de a nu reduce suprafetele acestora ori obligatia de a nu le stramuta, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda.

Pentru STIRI.JURIDICE, SOVA & ASOCIATII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week