« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
2 comentarii

CEDO. Condamnare împotriva României – 29 aprilie 2014. Daune materiale de 200.000 EUR
30.04.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis marți, 29 aprilie 2014, condamnarea României în cauza Preda și alții. Curtea a constatat încălcarea art. 1 din Protocolul nr. 1 la Convenția Europeană a drepturilor și libertăților fundamentale și a acordat 200.000 EUR (daune materiale), 5.000 EUR (daune morale) și 3.000 EUR (cheltuieli de judecată).

 
Secţiuni: Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “CEDO. Condamnare împotriva României – 29 aprilie 2014. Daune materiale de 200.000 EUR”

 1. Florin RADU spune:

  Am primit in ultimele saptamani mai multe informari de la CEDO cu solutia „respins ca inadmisibil”, bazata pe cauza Preda vs. Romania, in materia fondului funciar.
  Iar azi, am primit o hotarare data in dosarul nr. 6524/03 (constantin rotescu), la care a fost conexat si dosarul clientului meu.
  La hotarare este atasata o lista care cuprinde nu mai putin de 440 de reclamanti, tuturor aplicandu-li-se hotararea Rotescu, de respingere ca inadmisibila a cererii.
  Astept reactia celor care venereaza CEDO…

 2. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

  @domnul avocat Radu,

  Puteti oferi o situatie de fapt in detaliu?

  In Preda c. Romaniei, Curtea mentioneaza:

  133. La Cour conclut dès lors que, à l’exception des situations dans lesquelles coexistent plusieurs titres de propriété se rapportant à un même immeuble bâti, la loi no 165/2013 offre en principe aux justiciables roumains la possibilité d’obtenir un redressement de leur grief au niveau interne (paragraphe 130 ci-dessus), possibilité dont il leur incombe de faire usage.

  Ati introdus actiunea oferita de legea nr. 165/2013 chiar daca actiunile anterioare au fost demarate anterior intrarii in vigoare a legii si se aplica inclusiv cauzelor depuse deja la CEDO? – este vorba de procedura specifica situatiei cauzelor care contin aceeasi stare de fapt cu cea in baza careia s-a declansat procedura de tip pilot. Uitati ce mai zice Curtea:

  À cet égard, une importance particulière doit être attachée au fait que l’article 4 de la loi no 165/2013 se réfère explicitement aux requêtes déjà enregistrées au rôle de la Cour et qu’il vise à faire tomber dans le champ d’application des procédures y décrites toute requête pendante devant la Cour.

  si: 135. Dès lors, la Cour va entreprendre l’examen des griefs exposés dans les présentes requêtes afin de déterminer si, eu égard aux circonstances factuelles de celles-ci, les requérants sont tenus, ainsi que le requiert l’article 35 § 1 de la Convention, d’épuiser les voies de recours internes prévues par la loi no 165/2013 avant l’examen de leur requête par la Cour.

  Multumesc,
  Cu stima,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD