« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

Întrebare preliminară cu privire la un formular de asigurări sociale
30.04.2014 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: CJUE, Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul olandez solicită Curții de Justiție o interpretare cu privire la formularul E101. (C-72/14 X)

Situația de fapt:
1. certificat E101 emis de o instituție competentă a unui stat membru și obligatoriu pentru instituțiile de asigurări sociale din alte state membre, chiar și atunci când conținutul acestui certificat ar fi inexact
2. instituția competentă nu a intenționat să emită un certificat E101, dar, pentru motive proprii, a utilizat în mod conștient și deliberat documente care, datorită formei și conținutului lor, creau impresia unor certificate E101, în timp ce persoana interesată considera și putea să considere în mod rezonabil că a obținut un astfel de certificat.

Norme incidente: hotărârea C-202/97 (nedisponibilă în limba română)

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Sociale, Universitatea din Craiova

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Întrebare preliminară cu privire la un formular de asigurări sociale”

  1. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    Avocatul general propune:

    – „În situaţiile în care autorităţile unui stat membru au emis unei persoane asigurate un certificat E 101 care stabileşte că legislaţia în materie de securitate socială a statului membru respectiv este aplicabilă persoanei în cauză, dar legislația în materie de securitate socială aplicabilă nu se coordonează în mod adecvat cu Acordul din 27 iulie 1950 cu privire la securitatea socială a navigatorilor de pe Rin, revizuit la 13 februarie 1961 şi revizuit ulterior la 30 noiembrie 1979 (aspect a cărui verificare revine instanţelor de trimitere), articolul 7 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul (CEE) al Consiliului din 14 iunie 1971 privind aplicarea regimurilor de securitate socială în raport cu lucrătorii salariați, cu lucrătorii care desfășoară activități independente și cu membrii familiilor acestora care se deplasează în cadrul Comunității trebuie să fie interpretat în sensul că nu impune autorităţilor unui alt stat membru să recunoască certificatul menţionat;

    O instanţă supremă care consideră că aplicarea corectă a dreptului Uniunii în cazul unui aspect asupra căruia trebuie să se pronunţe este atât de evident încât nu lasă loc niciunei îndoieli rezonabile nu este obligată, potrivit articolului 267 al treilea paragraf TFUE, să adreseze Curţii de Justiţie o întrebare preliminară doar pentru motivul că o instanţă de nivel inferior din acelaşi stat membru a formulat o cerere de decizie preliminară cu privire la aceeaşi problemă de drept al Uniunii.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD