« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contravenţii
CărţiProfesionişti
 

Judecătoria Vălenii de Munte. Menţiuni obligatorii în cazul contravenienţilor minori
05.05.2014 | Andrei PAP

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Judecătoria Vălenii de Munte, fiind învestită cu soluţionarea unei plângeri contravenţionale, a statuat că trebuie avută în vedere situaţia în care petentul-contravenient este minor, deoarece în temeiul dispoziţiilor art. 11 alin. (3) din OG nr. 2/2001, care prevăd că „pentru contravenţiile săvârşite de minorii care au împlinit 14 ani, minimul şi maximul amenzii stabilite în actul normativ pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate”, se impune precizarea (în cuprinsul procesului-verbal – s.n.) sumelor datorate în acest caz.

De asemenea, potrivit dispoziţiilor art. 16 alin. (5) din OG nr. 2/2001: „în cazul în care contravenientul este minor, procesul-verbal va cuprinde şi numele, prenumele şi domiciliul părinţilor sau ale altor reprezentanţi ori ocrotitori legali ai acestuia”, dispoziţii care, în speţă, nu au fost avute în vedere la întocmirea procesului-verbal, motiv pentru care instanţa a dispus admiterea plângerii contravenţionale şi anularea actului sancţionator atacat. (Sentinţa civilă nr. 2024/6 noiembrie 2008 pronunţată de Judecătoria Vălenii de Munte)

Andrei PAP

 
Secţiuni: C. contravențional, Jurisprudență Judecătorii, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD