Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Judecătoria Vălenii de Munte. Menţiuni obligatorii în cazul contravenienţilor minori


5 mai 2014 | Andrei PAP
Secţiuni: Contencios contravențional, Jurisprudență Judecătorii, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Judecătoria Vălenii de Munte, fiind învestită cu soluţionarea unei plângeri contravenţionale, a statuat că trebuie avută în vedere situaţia în care petentul-contravenient este minor, deoarece în temeiul dispoziţiilor art. 11 alin. (3) din OG nr. 2/2001, care prevăd că „pentru contravenţiile săvârşite de minorii care au împlinit 14 ani, minimul şi maximul amenzii stabilite în actul normativ pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate”, se impune precizarea (în cuprinsul procesului-verbal – s.n.) sumelor datorate în acest caz.

De asemenea, potrivit dispoziţiilor art. 16 alin. (5) din OG nr. 2/2001: „în cazul în care contravenientul este minor, procesul-verbal va cuprinde şi numele, prenumele şi domiciliul părinţilor sau ale altor reprezentanţi ori ocrotitori legali ai acestuia”, dispoziţii care, în speţă, nu au fost avute în vedere la întocmirea procesului-verbal, motiv pentru care instanţa a dispus admiterea plângerii contravenţionale şi anularea actului sancţionator atacat. (Sentinţa civilă nr. 2024/6 noiembrie 2008 pronunţată de Judecătoria Vălenii de Munte)

Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro