Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Raportul OLAF pentru anul 2013


5 mai 2014 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a intensificat lupta împotriva fraudei în întreaga Europă şi a finalizat un număr record de investigaţii în anul 2013, potrivit raportului prezentat în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit comunicatului CE, raportul făcut public arată că în anul 2013, OLAF a sprijinit Comisia Europeană în procesul de elaborare a legislației și a politicilor antifraudă, având următoarele rezultate:
– a primit cu 35% mai multe informaţii susceptibile să prezinte interes pentru investigaţii, decât în urmă cu 5 ani, fapt care indică creşterea încrederii cetăţenilor şi instituţiilor în capacităţile de investigare ale OLAF;
– a reuşit să reducă durata fazei de evaluare a informaţiilor primite;
– a deschis un număr de 253 de investigații, cu 58% mai multe decât în 2009;
– a finalizat 293 de investigații, şi a scăzut durata medie a unei investigații la 21,8 luni;
– a emis 353 de recomandări privind adoptarea de măsuri financiare, judiciare, administrative și disciplinare de către autoritățile competente şi a recomandat, de asemenea, recuperarea la bugetul UE a unor sume importante (402,8 milioane EUR).

În privinţa perspectivelor OLAF pentru anul 2014, directorul general Giovanni Kessler a subliniat intenţia Oficiului de a sprijini instituirea Parchetului European, declarând: ”OLAF a fost consolidat prin intrarea în vigoare a noului regulament OLAF și prin adoptarea de noi Orientări pentru personalul OLAF în ceea ce privește procedurile de investigare. În 2014, vom continua activitățile noastre eficiente de investigare și vom contribui la dezvoltarea politicii europene antifraudă. De asemenea, vom continua să sprijinim în mod activ planurile Comisiei de a institui un Parchet European. Acest proiect este un element fundamental al viziunii noastre pentru o mai bună protecție a intereselor financiare ale UE”.

Adina Elena OPREA
Junior Lawyer D&B David şi Baias

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică