Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Raportul OLAF pentru anul 2013
05.05.2014 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Drept penal, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a intensificat lupta împotriva fraudei în întreaga Europă şi a finalizat un număr record de investigaţii în anul 2013, potrivit raportului prezentat în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit comunicatului CE, raportul făcut public arată că în anul 2013, OLAF a sprijinit Comisia Europeană în procesul de elaborare a legislației și a politicilor antifraudă, având următoarele rezultate:
– a primit cu 35% mai multe informaţii susceptibile să prezinte interes pentru investigaţii, decât în urmă cu 5 ani, fapt care indică creşterea încrederii cetăţenilor şi instituţiilor în capacităţile de investigare ale OLAF;
– a reuşit să reducă durata fazei de evaluare a informaţiilor primite;
– a deschis un număr de 253 de investigații, cu 58% mai multe decât în 2009;
– a finalizat 293 de investigații, şi a scăzut durata medie a unei investigații la 21,8 luni;
– a emis 353 de recomandări privind adoptarea de măsuri financiare, judiciare, administrative și disciplinare de către autoritățile competente şi a recomandat, de asemenea, recuperarea la bugetul UE a unor sume importante (402,8 milioane EUR).

În privinţa perspectivelor OLAF pentru anul 2014, directorul general Giovanni Kessler a subliniat intenţia Oficiului de a sprijini instituirea Parchetului European, declarând: ”OLAF a fost consolidat prin intrarea în vigoare a noului regulament OLAF și prin adoptarea de noi Orientări pentru personalul OLAF în ceea ce privește procedurile de investigare. În 2014, vom continua activitățile noastre eficiente de investigare și vom contribui la dezvoltarea politicii europene antifraudă. De asemenea, vom continua să sprijinim în mod activ planurile Comisiei de a institui un Parchet European. Acest proiect este un element fundamental al viziunii noastre pentru o mai bună protecție a intereselor financiare ale UE”.

Adina Elena OPREA
Junior Lawyer D&B David şi Baias

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti