« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar din România și mass-media
06.05.2014 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității luni, 5 mai 2014, Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar din România și mass-media.

Documentul are ca scop asigurarea unei comunicări publice predictibile, unitare și coerente, intermediată de presă, pentru a ușura accesul publicului la informații.

Obiectivele ce se doresc a fi îndeplinite vizează facilitarea informării opiniei publice prin intermediul reprezentanților mass-media, cărora instanțele și parchetele trebuie să le permită accesul la informații, de asemenea aceste instituții având și obligația de a veghea dacă nu sunt încălcate și alte drepturi recunoscute de legislația internă și internațională precum protecția vieții private și de familie, prezumția de nevinovăție, imparțialitatea actului de justiție ș.a. De asemenea prin intermediul acestui ghid se oferă condițiile necesare de îndeplinit de către sistemul judiciar pentru a asigura transparența în comunicarea publică, fără a fi încălcate normele procedurale și fără a afecta drepturile celor implicați, fiind reglementate și unele aspecte practice.

Rolul său este a uniformiza modul de transmitere a informațiilor publice de către aceste instituții, respectând în acest sens un set de criterii ce privesc procedurile judiciare precum corecta informare a opiniei publice, prezumția de nevinovăție, evitarea presiunii suplimentare în derularea procedurilor, buna desfășurare a procesului, conservarea probelor ș.a.

 
Secţiuni: Media & Publicitate, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD