Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

10 ani de la extinderea UE


6 mai 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat

La data de 1 mai 2014 s-au aniversat 10 ani de la cea mai mare extindere din istoria UE, care a făcut posibilă aderarea a nu mai puțin de 10 noi state membre, majoritatea din Europa Centrală și de Est, potrivit unui comunicat al CE.

Extinderea către țările din Europa de centru și de Est reprezintă un pas înainte către consolidarea democrației, a libertății și a statului de drept pentru mulți dintre cei care au fost nevoiți să trăiască în spatele Cortinei de fier, aderarea la UE reprezentând un semn de speranță și încredere într-un viitor mai bun pentru milioane de oameni.

Datorită acestui proces, Europa a devenit cea mai mare piață unică din lume, bucurându-se de mai multă stabilitate, putere și siguranță pe plan politic, economic și cultural. În prezent, Uniunea este formată din aproximativ 500 de milioane de cetățeni, lucru care îi oferă o mai mare influență pe plan mondial.

Cu ocazia aniversării, președintele Jose Manuel Barroso a declarat: ”Uniți, contăm mai mult pe scena internațională; uniți, avem mai multe șanse nu doar să ne apărăm interesele, ci și să ne promovăm valorile”.

La rândul său, Štefan Füle, comisarul pentru extindere, a afirmat că: ”aderarea a 10 state membre, la 1 mai 2004, ne-a adus tuturor mai multă stabilitate, securitate și prosperitate. Acest proces a reîntregit continentul, punând capăt divizării artificiale instaurate în timpul războiului rece”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri