Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

10 ani de la extinderea UE


6 mai 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

La data de 1 mai 2014 s-au aniversat 10 ani de la cea mai mare extindere din istoria UE, care a făcut posibilă aderarea a nu mai puțin de 10 noi state membre, majoritatea din Europa Centrală și de Est, potrivit unui comunicat al CE.

Extinderea către țările din Europa de centru și de Est reprezintă un pas înainte către consolidarea democrației, a libertății și a statului de drept pentru mulți dintre cei care au fost nevoiți să trăiască în spatele Cortinei de fier, aderarea la UE reprezentând un semn de speranță și încredere într-un viitor mai bun pentru milioane de oameni.

Datorită acestui proces, Europa a devenit cea mai mare piață unică din lume, bucurându-se de mai multă stabilitate, putere și siguranță pe plan politic, economic și cultural. În prezent, Uniunea este formată din aproximativ 500 de milioane de cetățeni, lucru care îi oferă o mai mare influență pe plan mondial.

Cu ocazia aniversării, președintele Jose Manuel Barroso a declarat: ”Uniți, contăm mai mult pe scena internațională; uniți, avem mai multe șanse nu doar să ne apărăm interesele, ci și să ne promovăm valorile”.

La rândul său, Štefan Füle, comisarul pentru extindere, a afirmat că: ”aderarea a 10 state membre, la 1 mai 2004, ne-a adus tuturor mai multă stabilitate, securitate și prosperitate. Acest proces a reîntregit continentul, punând capăt divizării artificiale instaurate în timpul războiului rece”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro