Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Contract de cesiune de creanţă încheiat de o societate în reorganizare judiciară
07.05.2014 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Insolvență, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că preluarea de către o societate aflată în reorganizare judiciară a unor creanţe, printr-un contract de cesiune de creanţă încheiat prin administratorul special şi sub supravegherea administratorului judiciar, nu se circumscrie noţiunii de ”activitate curentă”, în sensul art. 49 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 85/2006, actul juridic încheiat neavând un caracter uzual şi neîncadrându-se în condiţiile obişnuite de exercitare a activităţilor curente. Prin urmare, în lipsa autorizării încheierii acestuia de către judecătorul-sindic, contractul de cesiune de creanţă este lovit de nulitate absolută, fiind încălcate prevederile art. 46 din Legea nr. 85/2006. (Decizia nr. 2908 din 27 septembrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatare nulitatea absolută contract de cesiune)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti