Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM ref. indemnizația de instalare a magistraților


9 mai 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de miercuri, 6 mai 2014, sesizarea ministrului justiţiei cu propunerea de introducere la art. 26 din OUG nr. 27/2006, după alin. (4), a unui nou alineat, alin. (5), cu următorul cuprins:
„(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), drepturile acordate potrivit alin. (1)-(3) nu se restituie dacă schimbarea funcţiei sau a postului la o altă unitate este urmarea opţiunilor formulate de judecătorii şi procurorii declaraţi admişi la examenul de capacitate.”

Plenul şi-a însuşit punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios, în sensul că nu se impune instituirea unor excepţii de la alin. (4) al art. 26 din OUG nr. 27/2006 în situaţia în care schimbarea locului de muncă în perioada celor 2 ani prevăzuţi intervine din voinţa exclusivă a magistratului (exemplu: transferul judecătorilor şi procurorilor de la o instanţă la altă instanţă sau de la un parchet la alt parchet ori la o instituţie publică, în baza art. 60 din Legea nr. 303/2004, ori numirea judecătorilor în funcţia de procuror, iar a procurorilor în funcţia de judecător, în condiţiile prevăzute de art. 61 din Legea nr. 303/2004), urmând a fi transmis un răspuns domnului judecător Alexandru Robert Bogdani în acest sens.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii