Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Cerere de eexaminare asupra Legii privind aprobarea OUG pentru prorogarea termenului privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate
09.05.2014 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Traian Băsescu, Președintele României, a semnat joi, 8 mai 2014, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 108/2013 pentru prorogarea termenului prevăzut la alin. (1) al Art. 56 din Legea nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate.

Cererea integral:

Domnului Călin Popescu-Tăriceanu,
Președintele Senatului

În temeiul Articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată, formulez următoarea

CERERE DE REEXAMINARE asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 108/2013 pentru prorogarea termenului prevăzut la alin. (1) al Art. 56 din Legea nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate

Motivele cererii sunt următoarele:

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 108/2013 publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 793 din 17 decembrie 2013, a prorogat termenul-limită până la care pot fi menţinute pe amplasamente mijloacele de publicitate autorizate anterior intrării în vigoare a Legii nr. 185/2013, de la data de 1 ianuarie 2014 până la data de 1 octombrie 2015.

Potrivit expunerii de motive a actului normativ, aprobat prin legea transmisă spre promulgare, această prorogare este justificată de către Guvernul României prin faptul că termenul-limită de 1 ianuarie 2014 ar fi fost insuficient pentru ca autorităţile administraţiei publice locale să asigure derularea acţiunilor aferente reamplasării mijloacelor de publicitate.

Totuşi, la data de 5 iunie 2013, când a fost adoptată Legea nr. 185/2013 de către camera decizională a Parlamentului, acest termen a fost considerat suficient de către acelaşi Guvern al României, în calitatea sa de iniţiator al actului normativ. Mai mult, prin efectul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 108/2013, din data de 1 ianuarie 2014 şi până în prezent, acest termen-limită a fost şi continuă să fie prelungit, astfel încât considerăm ca nenecesară şi inoportună prorogarea sa în continuare.

Având în vedere aspectele menționate şi competența legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 108/2013 pentru prorogarea termenului prevăzut la alin. (1) al Art. 56 din Legea nr. 185/2013 privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, în sensul respingerii sale.

TRAIAN BĂSESCU, PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate