Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
3 comentarii

Daca a spune "tiganca imputita" in privat este sau nu o discriminare
09.11.2007 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri contestatia Presedintelui Traian Basescu impotriva deciziei de avertisment a Consiliului Nationale pentru Combaterea Discriminarii pentru folosirea expresiei „tiganca imputita” in cazul unui reporter al postului de televiziune Antena 3.

Presedintele Basescu a fost reprezentat de avocatii Florentin Tuca si Robert Rosu de la firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

Florentin Tuca: "Potrivit legii, discriminare inseamna actiuni de excludere, deosebire, preferinta, pe baza de etnie, care au ca scop restrangerea unor drepturi. in cazul nostru nu poate fi vorba de niciuna din situatiile amintite mai sus. Este o simpla afirmatie facuta intr-un cadru privat. Mai mult, chiar in hotararea pe care o contestam noi se spune ca Traian Basescu a fost de buna credinta la acel moment."

Robert Rosu: "Senatorul Puiu Hasotti a spus in plenul Senatului despre senatorii PRM ca sunt tigani. Consiliul nu a catalogat afirmatia drept o discriminare, intrucat nu a fost vorba de o situatie comparabila, asa cum prevede textul de lege amintit de colegul meu. Un alt caz despre care vreau sa amintesc este cel al unei melodii interpretate de Adi de la Valcea. Desi Consiliul a retinut ca versurile contin elemente discriminatorii la adresa etniei rome, nu a aplicat sanctiune, intrucat piesa a fost cantata intr-un mediu privat. Ori, si in cazul nostru, afirmatia s-a facut intr-un cadru privat."

Juristul CNCD a solicitat instantei sa respinga ca neintemeiata actinunea avocatilor Presedintelui, avand in vedere calitatea pe care o are Presedintele, Traian Basescu ar trebui sa aiba grija la orice afirmatie pe care o face, indiferent ca se afla intr-un mediu privat sau public.

Traian Basescu: „Daca inregistrarea in masina este luata in considerare de instanta, oare cum in marile dosare de criminalitate economica probele audio si video nu sunt bune, aceeasi instanta intoarce dosarele. Probabil ca se va constata ca nu sunt bune nici inregistrarile cu domnul Remes.”

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Daca a spune "tiganca imputita" in privat este sau nu o discriminare”

 1. mircea logofatul spune:

  Sa intelegem ca in opinia D-lor avocati ai Paratului, Adi de la Valcea devine izvor de drept? Presedintele tuturor romanilor chiar daca nu este bulibasa,este si presedintele tiganilor si daca termenul de tigan nu este deloc jignitor pentru ca defineste o etnie, „Tigan Imputit” depaseste limita si aduce atingere unei etnii.Un presedinte, prin natura mandatului (Ca si comandantul unei nave) raspunde chiar si in timpul liber si cand doarme de „Nava” Romania.Se pune intrebarea: cand se afla la volanul automobilului personal nu mai este presedinte?

 2. Basescu T. spune:

  „Se pune intrebarea: cand se afla la volanul automobilului personal nu mai este presedinte?”
  Nu, stimabile cetatean. Fata de nevasta mea sunt presedinte numai in public.

 3. sceptic spune:

  El este intr-adevar in functie 24/7 deoarece este sub juramant, dar asta nu impieteaza asupra caracterului discriminatoriu sau nu al afirmatiei.
  Afirmatia este discriminatorie dar modul cum a fost ea obtinuta aduce atingere dreptului la intimitate avut in capacitate de cetatean, care nu este inlaturat de functia publica purtata.
  Basea avea geamu de la portiera inchis, cu alte cuvinte era la el acasa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.