Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Tribunalul Bucureşti. Indicarea cu exactitate a locului săvârşirii contravenţiei. Relevanţă


12 mai 2014 | Andrei PAP
Secţiuni: Contencios contravențional, Jurisprudență Tribunale, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tribunalul Bucureşti, admiţând recursul declarat şi pe fond plângerea contravenţională formulată în cauză, a subliniat că instanţa de fond în mod eronat a apreciat că procesul-verbal este legal întocmit, în condiţiile în care locul în care s-a încheiat procesul-verbal (şi s-a constatat contravenţia – s.n.) este incert. Astfel, prin indicarea unei zone nedeterminate ca loc al săvârşirii faptei, nu pot fi verificate apărările recurentei cu privire la poziţionarea autovehiculului său, conform marcajelor, în parcarea amenajată, situată în acelaşi loc la care se face referire în procesul-verbal atacat. (Decizia civilă nr. 2253 din 29 septembrie 2005 pronunţată de Tribunalul Bucureşti)[1]


[1] rezumată de Nicoleta Cristuş în Circulaţia rutieră. Contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Comentarii şi practică judiciară, ed. a 2-a, Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2011, p. 192.


Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro