Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Mandatul european de arestare
12.05.2014 | Paula VÂRBAN

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în conformitate cu dispoziţiile art. 90 alin. (11) din Legea nr. 302/2004, în cazul în care persoana solicitată este pusă în libertate, instanţa dispune faţă de aceasta măsura obligării de a nu părăsi localitatea, dispoziţiile art. 145 C. proc. pen. aplicându-se în mod corespunzător. Prin urmare, în procedura de executare a mandatului european de arestare, în cazul în care persoana solicitată este pusă în libertate, instanţa poate dispune numai măsura obligării de a nu părăsi localitatea, prevăzută în art. 145 C. proc. pen., iar nu şi măsura obligării de a nu părăsi ţara, prevăzută în art. 145 ind. 1 din acelaşi cod, şi nici nu poate înlocui măsura obligării de a nu părăsi localitatea dispusă în condiţiile art. 90 alin. (11) din Legea nr. 302/2004 cu măsura obligării de a nu părăsi ţara (Decizia nr. 1358 din 10 aprilie 2009, pronunțată de secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect mandatul european de arestare).

În actualul Cod de procedură penală, măsura preventivă a interzicerii părăsirii localității, respectiv a interzicerii părăsirii țării, nu mai este prevăzută printre măsurile preventive.

Avocat Paula VÂRBAN

Secţiuni: Drept penal, RNSJ | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO