Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Plan de acțiune privind inovarea în domeniul „economiei albastre”


13 mai 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Comisia Europeană a dat publicității joi, 8 mai 2014, un comunicat cu privire la măsurile necesare pentru a avea o creștere economică durabilă în domeniul „economiei albastre”. Pentru a atinge obiectivele de utilizare durabilă a resurselor oceanice, favorizare a creșterii economice și de creare de noi locuri de muncă în Europa, Comisia a întocmit un plan de acțiune privind inovarea în domeniul mărilor și oceanelor.

Planul de acțiune presupune, printre altele:
– crearea unei hărți digitale a întregii suprafețe a fundului mărilor și oceanelor europene până în 2020.
– crearea unei platforme de informare online, care să fie operațională înainte de sfârșitul anului 2015, privind proiectele de cercetare în domeniul marin din cadrul programului Orizont 2020, precum și privind cercetarea în domeniul marin finanțată la nivel național, prin care să fie împărtășite rezultatele proiectelor finalizate.
– înființarea unui forum al întreprinderilor și al științei în domeniul economiei albastre, care va implica sectorul privat, oameni de știință și ONG-uri și care va contribui la modelarea „economiei albastre” din viitor, prin intermediul său având loc un schimb de idei și rezultate. O primă reuniune va avea loc cu ocazia evenimentului „Ziua maritimă 2015” de la Pireu, Grecia.
– încurajarea actorilor din cercetare, întreprinderi și învățământ să identifice, înainte de 2016, necesitățile și competențele viitoare ale forței de muncă din sectorul maritim.

Maria Damanaki, comisarul european pentru afaceri maritime și pescuit, a declarat: „Temelia pe care o punem astăzi va ajuta generațiile de mâine ale Europei să dispună de cunoștințele și competențele prin care să asigure o mai bună gestionare a mărilor și oceanelor, pentru a profita la maximum de avantajele pe care ni le oferă, respectând în același timp echilibrul ecosistemului marin.”

Máire Geoghegan-Quinn, comisarul european pentru cercetare și inovare, susține că: „Se pare că dispunem de mai multe cunoștințe despre suprafața Lunii și chiar a planetei Marte decât despre fundul mărilor și oceanelor. Inovarea în domeniul maritim dispune de un potențial economic enorm, care ne va ajuta să abordăm provocări cum ar fi schimbările climatice și securitatea alimentară. Prin urmare, creșterea economică albastră se situează printre domeniile de interes ale programului Orizont 2020, noul nostru program pentru cercetare și inovare.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro