Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept penal

DIICOT-Iași. Trafic de droguri de risc. Arestare preventivă

12 mai 2014 | Roxana SOARE, Paula VÂRBAN, Roxana SOARE

DIICOT-Iași. Trafic de droguri de risc. Arestare preventivă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași l-au reținut, în data de 11 mai 2014, pe inculpatul V.C. (36 de ani), din municipiul Iași, pentru săvârșirea, în formă continuată și în concurs real, a infracțiunilor de trafic de droguri de risc, introducere în țară, fără drept, a drogurilor de risc și finanțarea săvârșirii celor două infracțiuni menționate anterior, fapte prevăzute de art. 2 alin. 1, respectiv art. 3 alin 1 și art. 9 din Legea nr. 143/2000 republicată. Acțiunea a fost posibilă cu cooperarea polițiștilor de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – IGPR, BCCO Iași, Direcția de Operațiuni Speciale, precum și a lucrătorilor de la Direcția de Informații și Protecție Internă–Serviciul Teritorial Iași.

Din materialul probatoriu administrat în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că inculpatul a comis infracțiunile pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală în data de 11 mai 2014. În fapt, s-a reținut că în perioada februarie 2013 – ianuarie 2014, V.C. a finanţat deplasarea în străinătate a legăturilor sale infracţionale, în scopul procurării din Olanda a cantităţii de cca 4 kg cananbis (droguri de risc), activitate infracţională la care a participat în mod personal în cursul lunilor decembrie 2013 şi ianuarie 2014. Totodată, față de inculpat există suspiciunea rezonabilă că a finanţat şi coordonat procurarea acestor substanţe aflate sub control naţional de la dealerii de droguri din Olanda şi introducerea frauduloasă în ţară a cantităţilor de droguri de risc (4 acte materiale) de către alți doi inculpaţi – P.M., zis M., și I.I., zis O.- trimiși deja în judecată de către DIICOT-Serviciul Teritorial Iași prin rechizitoriile din data de 17 iunie 2013 și, respectiv, 15 aprilie 2014.
Drogurile au fost introduse în țară prin intermediul societăţilor de transport persoane şi coletărie, disimulate în colete, o parte din substanțele interzise fiind comercializate pe raza municipiului Iaşi de alte legături infracţionale ale inculpatului V.C., iar altă parte (totalizând 2838,6 grame de cannabis) fiind interceptată de către organele de urmărire penală cu ocazia prinderii în flagrant a inculpaţilor P.M. şi I.I.

Inculpatul, reținut și dat în custodia Centrului de reținere și arest preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, a fost dus astăzi la Tribunalul Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Roxana SOARE

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică