« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Consiliul de Miniștri a adoptat Directiva de punere în aplicare a normelor UE privind lucrătorii detașați
15.05.2014 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene, Internațional | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a salutat adoptarea definitivă de către Consiliul de Miniștri al UE a unor măsuri noi având rolul să garanteze o mai bună aplicare a normelor UE privind detașarea lucrătorilor, potrivit europa.eu.

László Andor, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune: „Adoptarea Directivei de punere în aplicare a normelor UE privind lucrătorii detașați transmite un semnal clar, în ajunul alegerilor europene, că Europa nu acceptă frauda și abuzurile împotriva lucrătorilor detașați sau alte forme de dumping social. Recomand insistent statelor membre să pună în aplicare aceste norme cât mai curând posibil și salut pașii făcuți înspre adoptarea unor astfel de măsuri anunțați deja de Franța”.

Noua directivă ce conține norme de punere în aplicare a celei privind detașarea lucrătorilor va asigura respectarea în practică a drepturilor lucrătorilor detașați și consolidarea cadrului legal pentru prestatorii de servicii. Statele membre trebuie să transpună în legislația națională noua directivă de punere în aplicare în cel mult doi ani și douăzeci de zile după publicarea sa în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Noua directivă de punere în aplicare va contribui la o mai bună aplicare a acestor norme în practică, în special în anumite sectoare, cum ar fi construcțiile și transportul rutier.

De asemenea, aceasta va îmbunătăți protecția drepturilor lucrătorilor detașați prin prevenirea fraudei, în special în ceea ce privește lanțurile de subcontractare, în care drepturile lucrătorilor detașați nu sunt întotdeauna respectate.

Irina RÎMARU

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD