Secţiuni » Articole » Revista revistelor juridice
Revista revistelor juridice
JURIDICE

Revista Română de Dreptul Muncii nr. 4/2014
30.04.2014 | Elena ALBU

Secţiuni: Revista revistelor juridice
JURIDICE - In Law We Trust

A apărut nr. 4/2014 al Revistei Române de Dreptul Muncii.

Cuprins

NOUTĂȚI

Selecție de noutăți legislative din perioada 1-31 martie 2014

DOSAR – Contractul individual de muncă
Contractul individual de muncă al zilierilor
Ion Traian ŞTEFĂNESCU

Prejudiciul, condiţie a răspunderii pentru daune
Alexandru ȚICLEA

Comentarii despre dreptul angajatorului de a concedia şi stabilitatea salariatului în raportul de muncă
Ovidiu ŢINCA

Răspunderea penală în dreptul muncii în contextul intrării în vigoare a noului Cod penal
Ştefan BOBOC

SĂNĂTATEA ȘI SECURITATEA ÎN MUNCĂ
Accident de muncă. Acordarea daunelor morale. Condiţii (C. Apel Galaţi, secţia conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 22/R din 13 ianuarie 2014)
Nora Andreea DAGHIE

DREPT INTERNAȚIONAL AL MUNCII
Selecție de referent lector univ. dr. Laura GEORGESCU

HOTĂRÂREA CURȚII (Camera a treia) 27 februarie 2014(*) „Politica socială – Directiva 96/34/CE – Acordul cadru privind concediul pentru creșterea copilului – Clauza 1 și clauza 2 punctul (4) – Concediu parțial pentru creșterea copilului – Concedierea lucrătorului fără motiv grav sau suficient – Indemnizație forfetară de protecție ca urmare a luării unui concediu pentru creșterea copilului – Baza de calcul a indemnizației”

HOTĂRÂREA CURȚII (Camera a noua) 6 martie 2014(*) „Trimitere preliminară – Politica socială – Transfer de întreprinderi – Menținerea drepturilor lucrătorilor – Directiva 2001/23/CE – Transfer al raporturilor de muncă în caz de cesiune convențională a unei părți a unei unități care nu poate fi identificată drept o entitate economică autonomă preexistentă”

HOTĂRÂREA CURȚII (Camera întâi) 6 martie 2014(*) „Trimitere preliminară – Politica socială – Directiva 2006/54/CE – Egalitate de tratament între bărbați și femei în materie de încadrare în muncă și de muncă – Curs de formare în vederea dobândirii statutului de funcționar – Excludere pentru absență prelungită – Absență din cauza unui concediu de maternitate”

HOTĂRÂREA CURȚII (Camera a opta) 13 martie 2014(*) „Politica socială – Directiva 1999/70/CE – Acordul cadru cu privire la munca pe durată determinată, încheiat între CES, UNICE și CEEP – Universităţi – Profesori asociaţi – Contracte de muncă pe durată determinată succesive – Clauza 5 punctul 1 – Măsuri de prevenire a recurgerii abuzive la contracte pe durată determinată – Noţiunea «motive obiective» care justifică astfel de contracte – Clauza 3 – Noţiunea «contract de muncă pe durată nedeterminată» – Sancţiuni – Dreptul la o indemnizaţie – Diferență de tratament între lucrători pe durată nedeterminată”

Propunere de decizie a Consiliului privind orientările pentru politicile de ocupare a forţei de muncă ale statelor membre

SINTEZE DE JURISPRUDENȚĂ
Selecție și comentarii de judecător Petrică ARBĂNAŞ

Încadrarea în grupa a II-a de muncă. Condiţii (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 243/R din 16 ianuarie 2013)

Concedierea dispusă pentru mai multe abateri disciplinare. Condiţii (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 233/R din 16 ianuarie 2014)

Lipsa motivelor de concediere. Sancţiune. Nulitatea deciziei de concediere (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 555/R din 30 ianuarie 2014)

AGORA
Cafeneaua de Dreptul Muncii. Impresii
Ana ŞTEFĂNESCU

Elena ALBU

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti