Varia
JURIDICE

MJ. Cooperarea judiciară. Consultări bilaterale româno-spaniole


16 mai 2014 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Ministerul Justiției a aranjat joi, 15 mai 2014, un tur de consultări bilaterale româno-spaniole în domeniul cooperării judiciare, la care au luat parte Angel Llorente Fernandez, Director general de relații internaționale și relații cu cultele religioase, din partea Ministerului spaniol al Justiției, și Simona-Maya Teodoroiu, Secretar de stat și expert din cadrul Direcției Drept internațional și cooperare judiciară, din partea Ministerului român al Justiției, potrivit unui comunicat.

Aceste consultări au reprezentant și o oportunitate de reafirmare a relației de cooperare bilaterală foarte bună, având în vedere fluxul considerabil de cereri, justificat de prezența numărului ridicat de români din Regatul Spaniei, dar și disponibilitatea de a continua identificarea celei mai favorabile soluții în sprijinul solicitărilor făcute de cetățenii ambelor state, adresate Ministerelor de Justiție.

De asemenea, discuțiile au vizat în mod special actualizarea cadrului instituțional bilateral cu privire la extinderea și diversificarea domeniilor de cooperare, precum și cu privire la facilitarea aplicării documentelor UE în domeniul cooperării judiciare internaționale în materia penală și civilă, aspecte ce țin de transferul persoanelor condamnate, mandatul european de arestarea, obținerea pensiilor de întreținere.

Ambele părți și-au exprimat intenția de a continua dialogul la nivel tehnic în conformitate cu un calendar determinat, cu participarea experților și practicienilor din ambele state.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro