Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Timişoara. Fapte asimilate actelor de terorism şi nerespectarea regimului materiilor explozive. Trimitere în judecată


15 mai 2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

DIICOT-Timişoara. Fapte asimilate actelor de terorism şi nerespectarea regimului materiilor explozive. Trimitere în judecată.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus în data de 15 mai 2014:
1. Trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului:
V.R.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de fapte asimilate actelor de terorism şi nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. şi ped. de:
– art. 33 alin. 1 lit. a din Legea nr. 535/2004.
– art. 346 alin. 1 C.P.
– cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.
2. Trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:
M.M.L., pentru infracţiunea de complicitate la infracţiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. de:
– art. 48 C.p., rap. la art. 346 alin. 1 C.p.
M.C.S., pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. de:
– art. 346 alin. 1 C.p.
F.A., pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de complicitate la nerespectarea regimului materiilor explozive şi infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. de:
– art. 48 C.p., rap. la art. 346 alin. 1 C.p
– art. 342 alin. 2 C.p.
– cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.

În fapt, prin rechizitoriu s-a reţinut, că, în cursul lunii decembrie 2013, inculpatul V.R.C. a procurat ingredientele necesare confecţionării unor dispozitive explozive periculoase pentru sănătatea persoanelor şi integritatea bunurilor sau a altor valori ocrotite de legea penală.
În acest scop, inculpatul V.R.C. a apelat la inculpatul M.M.L., acesta cunoscând preocupările lui V.C.C. privitoare la confecţionarea materiilor explozive, sprijinindu-l şi oferindu-i consiliere tehnică despre modul de confecţionare a unor dispozitive explozive.
De asemenea, din probele administrate rezultă că inculpatul V.C.C. i-a solicitat lui M.C.S. din mun. Bucureşti, să-i livreze mai multe ingrediente care pot fi folosite la confecţionarea unor dispozitive explozive. Acesta din urmă, sub numele de utilizator dheeeah, avea postat pe un site de comerţ on-line, un anunţ prin care oferea spre vânzare diferite substanţe, printre care şi ingrediente care pot fi folosite în scopul menţionat.
Inculpatul M.C.S., care, de asemenea, cunoştea preocupările lui V.R.C. privitoare la confecţionarea materiilor explozive, i-a livrat acestuia substanţele necesare confecţionării substanţelor explozive, expediindu-le printr-un serviciu de curierat.
În aceeaşi activitate, a fost implicat F.A. care, cunoscând preocupările lui V.C.C. privitoare la confecţionarea materiilor explozive, i-a pus la dispoziţie mijloace tehnice şi materiale pentru confecţionarea obiectelor arătate.
Având sprijinul menţionat, în data de 7 decembrie 2013, respectiv 17 decembrie 2013, inculpatul V.C.C. a confecţionat şi detonat în proximitatea localităţii Ghioroc, dispozitive explozive, iar la data de 20 decembrie 2013, a confecţionat două dispozitive similare, pe care le-a predat altor persoane, în vederea detonării într-un local, pentru a produce stare de nelinişte şi teamă în rândul populaţiei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la Curtea de Apel Timişoara.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.4 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică