Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Timişoara. Fapte asimilate actelor de terorism şi nerespectarea regimului materiilor explozive. Trimitere în judecată
15.05.2014 | Andreea DOBRIN, Paula VÂRBAN, Andreea DOBRIN

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

DIICOT-Timişoara. Fapte asimilate actelor de terorism şi nerespectarea regimului materiilor explozive. Trimitere în judecată.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus în data de 15 mai 2014:
1. Trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului:
V.R.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de fapte asimilate actelor de terorism şi nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. şi ped. de:
– art. 33 alin. 1 lit. a din Legea nr. 535/2004.
– art. 346 alin. 1 C.P.
– cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.
2. Trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:
M.M.L., pentru infracţiunea de complicitate la infracţiunea de nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. de:
– art. 48 C.p., rap. la art. 346 alin. 1 C.p.
M.C.S., pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. de:
– art. 346 alin. 1 C.p.
F.A., pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de complicitate la nerespectarea regimului materiilor explozive şi infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prev. de:
– art. 48 C.p., rap. la art. 346 alin. 1 C.p
– art. 342 alin. 2 C.p.
– cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.

În fapt, prin rechizitoriu s-a reţinut, că, în cursul lunii decembrie 2013, inculpatul V.R.C. a procurat ingredientele necesare confecţionării unor dispozitive explozive periculoase pentru sănătatea persoanelor şi integritatea bunurilor sau a altor valori ocrotite de legea penală.
În acest scop, inculpatul V.R.C. a apelat la inculpatul M.M.L., acesta cunoscând preocupările lui V.C.C. privitoare la confecţionarea materiilor explozive, sprijinindu-l şi oferindu-i consiliere tehnică despre modul de confecţionare a unor dispozitive explozive.
De asemenea, din probele administrate rezultă că inculpatul V.C.C. i-a solicitat lui M.C.S. din mun. Bucureşti, să-i livreze mai multe ingrediente care pot fi folosite la confecţionarea unor dispozitive explozive. Acesta din urmă, sub numele de utilizator dheeeah, avea postat pe un site de comerţ on-line, un anunţ prin care oferea spre vânzare diferite substanţe, printre care şi ingrediente care pot fi folosite în scopul menţionat.
Inculpatul M.C.S., care, de asemenea, cunoştea preocupările lui V.R.C. privitoare la confecţionarea materiilor explozive, i-a livrat acestuia substanţele necesare confecţionării substanţelor explozive, expediindu-le printr-un serviciu de curierat.
În aceeaşi activitate, a fost implicat F.A. care, cunoscând preocupările lui V.C.C. privitoare la confecţionarea materiilor explozive, i-a pus la dispoziţie mijloace tehnice şi materiale pentru confecţionarea obiectelor arătate.
Având sprijinul menţionat, în data de 7 decembrie 2013, respectiv 17 decembrie 2013, inculpatul V.C.C. a confecţionat şi detonat în proximitatea localităţii Ghioroc, dispozitive explozive, iar la data de 20 decembrie 2013, a confecţionat două dispozitive similare, pe care le-a predat altor persoane, în vederea detonării într-un local, pentru a produce stare de nelinişte şi teamă în rândul populaţiei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la Curtea de Apel Timişoara.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art.4 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Avocat Paula VÂRBAN
Andreea DOBRIN

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti