Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

STOICA & Asociații suspendă amenda aplicată de Consiliul Concurenţei unui membru ECOTIC

16.05.2014 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

O echipă STOICA & Asociații alcătuită din avocații Valeriu Stoica, Andreea Micu, Bogdan Popescu și Dragoș Bogdan a reuşit, în data de 15 aprilie 2014, obţinerea suspendării unei amenzi aplicate de Consiliul Concurenţei în cadrul investigaţiei recent încheiate pe piaţa electronicelor şi IT.

Decizia Consiliului Concurenței nr. 8/17.03.2014 a fost suspendată de Curtea de Apel București, Secția a VIII-a de contencios administrativ și fiscal la cererea uneia dintre întreprinderile sancționate contravențional prin decizia atacată, până la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea aceluiași act.

Prin această Decizie, un număr de șase întreprinderi, membre ale Asociației ECOTIC (asociație cu misiunea de a proteja mediul înconjurător prin activităţi de colectare, reutilizare, reciclare şi valorificare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice) au fost sancționate contravențional pentru presupusa încheiere a unei înțelegeri anticoncurențiale având ca obiect controlul comercializării produselor. Decizia instituia în sarcina societății reclamante o amendă semnificativă atât din punctul de vedere al cuantumului, cât și al efectelor pe care aceasta urma să le genereze cu privire la situația economică generală a societății sancționate.

Ca urmare a soluției pronunțate în data de 15 aprilie 2014 de către Curtea de Apel București, societatea reclamantă nu va mai fi obligată la plata amenzii aplicate prin Decizia Consiliului Concurenței nr. 8/17.03.2014, până la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea aceleiași decizii. Hotărârea Curții de Apel București este executorie și poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Potrivit informaţiilor juridice, aceasta este prima soluție pronunțată de instanțele de judecată cu privire la cererile formulate împotriva Deciziei Consiliului Concurenței nr. 8/17.03.2014 de către societățile sancționate prin acest act administrativ.

Soluţia este una cu atât mai importantă cu cât, în ultima perioadă, sunt tot mai rare cazurile în care instanţele suspendă decizii ale Consiliului Concurenţei.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week