Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

STOICA & Asociații suspendă amenda aplicată de Consiliul Concurenţei unui membru ECOTIC
16.05.2014 | JURIDICE.ro

O echipă STOICA & Asociații alcătuită din avocații Valeriu Stoica, Andreea Micu, Bogdan Popescu și Dragoș Bogdan a reuşit, în data de 15 aprilie 2014, obţinerea suspendării unei amenzi aplicate de Consiliul Concurenţei în cadrul investigaţiei recent încheiate pe piaţa electronicelor şi IT.

Decizia Consiliului Concurenței nr. 8/17.03.2014 a fost suspendată de Curtea de Apel București, Secția a VIII-a de contencios administrativ și fiscal la cererea uneia dintre întreprinderile sancționate contravențional prin decizia atacată, până la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea aceluiași act.

Prin această Decizie, un număr de șase întreprinderi, membre ale Asociației ECOTIC (asociație cu misiunea de a proteja mediul înconjurător prin activităţi de colectare, reutilizare, reciclare şi valorificare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice) au fost sancționate contravențional pentru presupusa încheiere a unei înțelegeri anticoncurențiale având ca obiect controlul comercializării produselor. Decizia instituia în sarcina societății reclamante o amendă semnificativă atât din punctul de vedere al cuantumului, cât și al efectelor pe care aceasta urma să le genereze cu privire la situația economică generală a societății sancționate.

Ca urmare a soluției pronunțate în data de 15 aprilie 2014 de către Curtea de Apel București, societatea reclamantă nu va mai fi obligată la plata amenzii aplicate prin Decizia Consiliului Concurenței nr. 8/17.03.2014, până la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea aceleiași decizii. Hotărârea Curții de Apel București este executorie și poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Potrivit informaţiilor juridice, aceasta este prima soluție pronunțată de instanțele de judecată cu privire la cererile formulate împotriva Deciziei Consiliului Concurenței nr. 8/17.03.2014 de către societățile sancționate prin acest act administrativ.

Soluţia este una cu atât mai importantă cu cât, în ultima perioadă, sunt tot mai rare cazurile în care instanţele suspendă decizii ale Consiliului Concurenţei.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.