Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Presedintele a retrimis Parlamentului legea de modificare a Codului de procedura penala
21.11.2007 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a solicitat Parlamentului reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2006 pentru modificarea si completarea Codului de procedura penala.

Traian Basescu: "Am considerat ca este obligatoriu sa fac o declaratie publica, legata de cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2006 pentru modificarea si completarea Codului de procedura penala.

Motivele cererii de reexaminare sunt urmatoarele: Modificarile aduse Codului de procedura penala vizeaza in principal subordonarea interesului public de aflare a adevarului in cauzele penale, catre interesul personal al celor cercetati sau judecati in legatura cu savarsirea de infractiuni. Este o actiune fara precedent, in istoria juridica a Romaniei, cand un Parlament subordoneaza interesul public interesului presupusului infractor. In ceea ce priveste modificarile aduse Codului de procedura penala as vrea sa merg dincolo de aprecierile care sunt de ordin tehnic si uneori voi recurge la a exemplifica efectele. Aproape toate modificarile aduse Codului de procedura penala prin legea transmisa spre promulgare vizeaza accentuarea drepturilor persoanelor invinuite sau inculpate in cauze penale si implica restrangerea grava a prerogativelor organelor judiciare insarcinate cu cercetarea si judecarea acestor cauze."

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate