Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Legea votului uninominal asumata de Guvern a fost contestata la Curtea Constitutionala
22.11.2007 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a contestat la Curtea Constitutionala Legea votului uninominal pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament intrucat articolul privind introducerea listei suplimentare la nivel national este neconstitutional.

Traian Basescu: "Lista nationala a fiecarui partid va ordona candidatii partidelor si va contine in coloane separate: numele si prenumele candidatului, precum si apartenenta politica a acestuia. Lista va fi folosita pentru desemnarea reprezentantilor in Parlament doar in situatia in care numarul de voturi valabil exprimate dobandite ii permit sa obtina, conform algoritmului de repartizare prezentat la art. 48, mai multe mandate decat numarul candidatilor inscrisi in colegiile uninominale. in opinia mea, aceasta prevedere cu lista pe care n-o voteaza nimeni contravine articolului din Constitutie, care prevede ca suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum. Camera Deputatilor si Senatul sunt alese prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat. (…) ot pe perete nu exista, este o capcana pentru partide. Se aloca voturile, resturile din toate judetele, atunci cand au intrat toti candidatii popusi de un partid, dar care mai are dreptul la voturi rezultate din colectarea la nivel national, se nominalizeaza niste domni care se afla pe o lista pe care n-a votat-o nimeni, dar a fost depusa la BEC. Tot legea Guvernului, legea Pro Democratiei spune ca se afiseaza in circumscriptille electorale. Aici suntem intr-un caz de neconstitutionalitate."

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.