Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Eurojuris International – Practice Groups Meeting. Cum a fost


19 mai 2014 | Cristina TRELEA
Secţiuni: Opinii, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In perioada 9-11 mai 2014, la Milano, Italia, a avut loc intalnirea grupurilor de lucru constituite in cadrul Eurojuris International, privind urmatoarele domenii legale: societati, dreptul muncii, insolventa, reorganizare si drept bancar, proprietate intelectuala si Internet, imobiliare, transporturi internationale si asigurari, litigii internationale si arbitraj, familie, mosteniri si succesiuni.

Cabinetul de avocat Cristina Trelea a participat la intalnirea grupului de lucru privind societatile, prin Avocat Trelea Cristina si Avocat Dorus Cristiana Alexandra. Subiectele de discutie in cadrul acestui grup de lucru au fost investitiile chineze si coreene pe piata italiana, sectoarele de activitate vizate de achizitii, precum si o scurta prezentare a sistemului fiscal italian.

Sambata, 10 mai, in cadrul unei intalniri generale a avocatilor participanti, ne-a fost prezentat Milan Expo 2015 a carui tematica este ”Feeding the planet, energy for life”. Milan Expo 2015 este o expozitie universala, necomerciala, tehnologica, tematica si focusata pe vizitatori, care se va desfasura pe o perioada de 184 de zile, cu un numar de 144 de tari participante. Prezentarea Milan Expo 2015, interactiva si interesanta, a fost facuta de catre Domnul Franco Biraghi (Tavoli Expo), din partea Camerei de Comert Milano.

A fost o experienta frumoasa care ne-a dat ocazia sa cunoastem profesionisti ai dreptului din Italia, Belgia, Austria, Olanda, Norvegia, Danemarca, Franta, Germania, Spania, Turcia, UK si altele. Am avut, astfel, posibilitatea de a impartasi experiente profesionale cu elemente de noutate, cum ar fi cresterea numarului de cazuri in domeniul IP si IT. De asemenea, au fost prezentate aspecte interesante privind reglementarea activitatii noastre, cum ar fi, spre exemplu, faptul ca in Belgia si Danemarca nu se incheie contracte de asistenta juridica in forma scrisa intre avocati si clienti, fiind suficient acordul verbal, formal, si, eventual, completat cu un e-mail.

In perioada 9-12 octombrie 2014 va avea loc Congresul anual Eurojuris in Tenerife, Spania.

Eurojuris International este o reţea globală pentru avocatii localizati în continentul european, in principal in statele Uniunii Europene, precum şi in SUA, America de Sud, Asia şi zona mediteraneană, cuprinzând peste 500 de societăţi de avocatură şi 7000 de avocaţi.

Avocat Cristina TRELEA

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro