Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Tribunalul Bucureşti. Prezentarea poliţei RCA ulterior sancţionării contravenţionale


19 mai 2014 | Andrei PAP
Secţiuni: Contencios contravențional, Jurisprudență Tribunale, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tribunalul Bucureşti, soluţionând recursul declarat în cauză, a reţinut că instanţa de fond în mod corect a apreciat că procesul-verbal este netemeinic, în condiţiile în care petentul, deşi nu a avut asupra sa poliţa RCA la data efectuării controlului, a depus ulterior la dosarul cauzei dovada încheierii asigurării obligatorii, care era valabilă la data constatării faptei reţinute în actul sancţionator. (Decizia civilă nr. 2582 din 29 iulie 2009 pronunţată de Tribunalul Bucureşti)[1]


[1] rezumată de Nicoleta Cristuş în Circulaţia rutieră. Contravenţii la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Comentarii şi practică judiciară, ed. a 2-a, Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2011, p. 92.


Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro