Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 


Print Friendly, PDF & Email

CE. Programul de competitivitate pentru întreprinderi și IMM-uri (COSME) în România
19.05.2014 | Adina-Elena OPREA

Comisia Europeană a organizat, la finalul săptămânii trecute, în colaborare cu Ministerul Economiei din România, o conferință dedicată prezentării Programului de competitivitate pentru întreprinderi și IMM-uri (COSME), potrivit unui comunicat.

Conferinţa a avut ca scop prezentarea inițiativei inovatoare de sprijinire a IMM-urilor şi pregătirea punerii în practică a programului și instrumentelor financiare COSME în România.

Luând în considerare contribuţia IMM-urilor la creşterea economică şi la crearea de noi locuri de muncă, se impunea un nou program care să contureze un mediu favorabil pentru acestea, prin facilitarea accesului la credite și la piețele din interiorul și din afara UE.

În acest sens, au fost prezentate viitoarele instrumente de finanțare ale UE, disponibile în cadrul programelor COSME și Orizont 2020, precum și activitățile axate pe IMM-uri desfășurate de Banca Europeană de Investiții și de Fondul European de Investiții.

Programul COSME va sprijini IMM-urile prin următoarele acţiuni:
– va reduce, în intervalul 2014-2020, decalajele de pe piață în ceea ce privește furnizarea de finanțări IMM-urilor;
– va aloca între 14 și 21 de miliarde euro pentru finanțarea IMM-urilor prin împrumuturi și investiții, dezvoltând astfel între 220.000 și 330.000 de astfel de întreprinderi pe întregul său parcurs;
– va furniza următoarele tipuri de asistenţă: garanții la împrumuturile pentru IMM-urile care au dificultăți în obținerea de împrumuturi din sistemul bancar, capital pentru fondurile de capital de risc ce furnizează investiții pentru IMM-urile aflate în stadiul de extindere și creștere, informații practice gratuite și servicii directe pentru firmele ce caută parteneri, finanțare, informații despre noile piețe sau despre legislația sau programele UE, acțiuni de cooperare în rețea sau de schimb de experiență pentru cei ce elaborează politicile relevante, având ca scop reducerea poverii administrative asupra IMM-urilor și îmbunătățirea condițiilor-cadru pentru afaceri, stabilirea de elemente de referință și realizarea de studii pentru îmbunătățirea cunoștințelor și monitorizării sectoarelor industriale la nivel european sau global, sau a politicilor în domeniul IMM-urilor din Europa.

Adina Elena OPREA
Junior Lawyer D&B David şi Baias


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.