Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM va sesiza MJ ref. completarea OUG privind taxele judiciare de timbru


19 mai 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Noutăți legislative, Sistemul judiciar

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de joi, 15 mai 2014, sesizarea Ministerului Justiţiei, în sensul completării art. 40 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru şi introducerii unui nou articol după art. 40, după cum urmează:
Art. 40 alin. (1) se completează şi va avea următorul cuprins: „(1) Cu excepţia taxelor prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. i), taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru”, al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.”

După art. 40 se introduce un nou articol, art. 40 ind. 1, cu următorul cuprins:
„Art. 40 ind. 1 – Sumele provenite din plata taxelor prevăzute la art. 9  alin. (1) lit. i) vor fi încasate în contul instanţei respective.”

De asemenea, Plenul a apreciat că se impune susţinerea propunerilor formulate de Direcţia legislaţie, documentare şi contencios ca propuneri de amendamente în procedura parlamentară desfăşurată cu privire la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică