Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM va sesiza MJ ref. completarea OUG privind taxele judiciare de timbru
19.05.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de joi, 15 mai 2014, sesizarea Ministerului Justiţiei, în sensul completării art. 40 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru şi introducerii unui nou articol după art. 40, după cum urmează:
Art. 40 alin. (1) se completează şi va avea următorul cuprins: „(1) Cu excepţia taxelor prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. i), taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru”, al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.”

După art. 40 se introduce un nou articol, art. 40 ind. 1, cu următorul cuprins:
„Art. 40 ind. 1 – Sumele provenite din plata taxelor prevăzute la art. 9  alin. (1) lit. i) vor fi încasate în contul instanţei respective.”

De asemenea, Plenul a apreciat că se impune susţinerea propunerilor formulate de Direcţia legislaţie, documentare şi contencios ca propuneri de amendamente în procedura parlamentară desfăşurată cu privire la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti