Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Exercitarea acțiunii penale în cazul infracțiunilor prevăzute de Legea nr. 31/1990


20 mai 2014 | Paula VÂRBAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în cazul infracţiunilor prevăzute în Legea nr. 31/1990, republicată, acţiunea penală se exercită din oficiu, potrivit art. 282 ind. 1 din aceeaşi lege, iar nu la plângere prealabilă. Prevederile art. 155 alin. (1) din Legea nr. 31/1990, republicată – conform cărora acţiunea în răspundere contra fondatorilor, administratorilor, directorilor sau a membrilor directoratului şi consiliului de supraveghere, precum şi a cenzorilor sau auditorilor financiari, pentru daune cauzate societăţii de aceştia prin încălcarea îndatoririlor lor faţă de societate, aparţine adunării generale – nu sunt aplicabile în cazul infracţiunilor prevăzute în Legea nr. 31/1990, republicată, ci numai în cazul infracţiunilor pentru care acţiunea penală se pune în mişcare la plângere prealabilă. (Decizia nr. 3332 din 20 iunie 2007, pronunțată de Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect infracţiuni prevăzute în Legea nr. 31/1990)

Avocat Paula VÂRBAN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică