Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

ICCJ. Acţiunea în răspundere împotriva membrilor organelor de conducere ale societăţii. Lipsa mandatului special
20.05.2014 | Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în situaţia în care acţionarii, prin hotărâre AGA, au decis demararea acţiunii în răspundere împotriva unor membrii ai organelor de conducere ale societăţii, fără a desemna un mandatar special împuternicit cu efectuarea demersului judiciar pentru punerea în aplicare a acestei hotărâri, nu se poate considera că mandatul general de administrator cuprinde, implicit, acest mandat. Prin urmare, acţiunea în justiţie promovată de administrator în numele societăţii, fiind formulată de o persoană care nu prezintă mandatul special cerut de lege, nu respectă cerinţele impuse prin art. 155 din Legea nr. 31/1990 cu privire la condiţiile speciale ale reprezentării, astfel că devin incidente dispoziţiile de drept procesual civil referitoare la lipsa dovezii calităţii de reprezentant, care, impun, în condiţiile respectării regimului procesual al excepţiei, anularea cererii de chemare în judecată. (Decizia nr. 3726 din 5 noiembrie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect angajarea răspunderii membrilor organelor de conducere ale societăţii)

Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Corporate, Procedură civilă, RNSJ | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO