Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

ELSA București. Concursul Național de Procese Simulate pe Drept fiscal, ediția I. Cum a fost
21.05.2014 | Diana Elena ROTARU

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 8  mai 2014, a avut loc prima ediție a Concursului Național de Procese Simulate de Drept Fiscal, care s-a desfășurat în Sala Senatului, Facultatea de Drept, Universitatea din București. Deși aflat la prima ediție, acest eveniment a stârnit un deosebit interes atât în rândul participanților, cât și al colaboratorilor. Nivelul academic a fost unul deosebit de ridicat,  membrii juriului fiind impresionati de prestatiile participantilor.

Au participat opt echipe, șase din București și două din Cluj-Napoca.

Câștigătorii primei ediții sunt:
Locul I: Alex Stan și Dincă Sorin
Locul II: Roț Manuela și Tulvan Antonia
Locul III: Barbu Geanina și Negoță Alexandra 
Cel mai bun pledant: Nae Bogdan.

Aceștia au fost premiați cu bani, cărți și au fost oferite în total 5 stagii de practică la casele de avocatura Niculeasa Law Office și Wolf Theiss.

Dorim să adresăm mulțumiri, încă o dată, partenerilor principali ai acestui eveniment: Niculeasa Law Office pentru sprijinul financiar, academic si logistic oferit precum și sponsorilor Duncea, Ștefănescu și Asociații și doamnei avocat Aurelia Herling.

„Abuz fiscal sau rea-credinţă din partea contribuabililor? Redactorii speţei din cadrul procesului ne-au oferit şansa să înclinăm balanţa într-un sens sau altul, fie în calitate de organe ale fiscului, fie în calitate de reprezentanţi ai contribuabilului. Chiar dacă normele sunt absolut şi necesar accesibile şi chiar dacă în aparenţă sunt perfect verticale şi în mod direct aplicabile, experienţa de pe băncile facultăţii a fost completată de încurajarea şi, în acelaşi timp, obligaţia notei de subiectivism şi originalitate în propunerea unei soluții care să favorizeze una dintre părţile procesului fără a pune la îndoială identitatea dintre interpretare şi voinţa legiuitorului, noţiune mai mult sau mai puţin flexibilă. A fost o experienţă care ne-a plasat în mijlocul unui conflict juridic real, cu o miză care depăşeşte testul sau examenul, care ne-a prezentat o imagine fidelă a anilor de practică care vor urma”, a declarat Alex Stan, Câștigător Locul I.

“Participarea la Concursul Naţional de Procese Simulate de Drept Fiscal a fost un excelent prilej de a pune în aplicare cunoştinţele dobândite pe parcursul semestrului la această disciplină, dar şi informaţiile dobândite la alte materii – spre exemplu: drept civil, drept constituţional sau dreptul Uniunii Europene. Sunt convins că a fost un exerciţiu de oratorie şi ţinută în instanţă util tuturor participanţilor. Un alt corolar al acestei experienţe l-a reprezentat posibilitatea de a interacţiona cu practicieni ai dreptului extrem de bine pregătiţi, precum şi cu colegii din Bucureşti şi Cluj. La sfârşitul zilei, cu toții am învățat câte ceva –  referitor la dreptul fiscal, la profesia de avocat și la munca în echipă.

Felicitări ELSA Bucureşti pentru eforturile depuse în organizarea acestui eveniment!”, Bogdan Nae, Câștigător “Cel mai bun orator”.

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Diana Elena ROTARU
Director Public Relations
ELSA Bucharest

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.