« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Turcia. Accesul la dosare al părților și al avocaților se face fără a merge la instanță
26.05.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 23 mai 2014, un comunicat referitor la vizita efectuată de ministrul Justiției în Republica Turcia.

Principalele teme discutate au fost legate de procesele de reformă parcurse de sistemele judiciare, administrarea penitenciarelor, combaterea corupției, dar și de cooperarea judiciară în materie civilă și penală.

“Avem relații de colaborare foarte bune, inclusiv în domeniul justiției, iar România sprijină demersurile Republicii Turcia pentru aderare la Uniunea Europeană. Cred că experiența noastră este foarte utilă, iar dezvoltarea relațiilor bilaterale se va axa pe acordarea de asistență în procesul de aderare, dar și pe stabilirea unor linii comune de acțiune, care să dinamizeze și mai mult cooperarea bilaterală,” a declarat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

Întâlnirea a reprezentat un moment oportun pentru statul turc, acesta prezentând sistemul informatic național pentru justiție (UYAP), sistem care permite atât părților implicate în proces, cât și avocaților accesul la dosare fără a merge la instanță. De asemenea, a fost prezentat și sistemul național turc de supraveghere electronică a persoanelor supuse unor restricții de mișcare.

 
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD