BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CEDO pe tema ”regularizării”

26.05.2014 | Roxana STANCIU
Abonare newsletter

În cauza CEDO, Lefter împotriva României,  soluționată pe 15 aprilie 2014, Curtea a apreciat că procedura prevăzută de art. 200 NCPC respectă atât garanțiile procesului echitabil, cât și art. 13 din Convenție.

Dincolo de faptul că este remarcabilă viteza cu care Curtea a analizat cererea, ar fi de subliniat și contextul factual al cauzei. Astfel, petentul formulase plângere contravențională, iar în procedura premergătoare (în „regularizare”) instanța i-a pus în vedere să indice datele intimatului, mijloacele de probă și temeiul de drept al cererii. Petentul s-a conformat cu privire la datele intimatului și la temeiul de drept, dar nu a indicat mijloacele de probă, cererea fiind ANULATĂ pentru acest motiv. În cadrul cererii de reexaminare, soluția de anulare a plângerii a fost „menținută”.

Probabil că acest Cod – care după un an și mai bine nu prea mai e nou – ne va mai rezerva discuții pe tema „regularizării”, iar soluția Curții în cauza arătată nu poate fi decât un nou motiv de dezbatere.

Roxana STANCIU

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate