Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

CEDO pe tema ”regularizării”
26.05.2014 | Roxana STANCIU

JURIDICE - In Law We Trust

În cauza CEDO, Lefter împotriva României,  soluționată pe 15 aprilie 2014, Curtea a apreciat că procedura prevăzută de art. 200 NCPC respectă atât garanțiile procesului echitabil, cât și art. 13 din Convenție.

Dincolo de faptul că este remarcabilă viteza cu care Curtea a analizat cererea, ar fi de subliniat și contextul factual al cauzei. Astfel, petentul formulase plângere contravențională, iar în procedura premergătoare (în „regularizare”) instanța i-a pus în vedere să indice datele intimatului, mijloacele de probă și temeiul de drept al cererii. Petentul s-a conformat cu privire la datele intimatului și la temeiul de drept, dar nu a indicat mijloacele de probă, cererea fiind ANULATĂ pentru acest motiv. În cadrul cererii de reexaminare, soluția de anulare a plângerii a fost „menținută”.

Probabil că acest Cod – care după un an și mai bine nu prea mai e nou – ne va mai rezerva discuții pe tema „regularizării”, iar soluția Curții în cauza arătată nu poate fi decât un nou motiv de dezbatere.

Roxana STANCIU

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.