Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CEDO pe tema ”regularizării”


26 mai 2014 | Roxana STANCIU
Secţiuni: CEDO, Procedură civilă
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În cauza CEDO, Lefter împotriva României,  soluționată pe 15 aprilie 2014, Curtea a apreciat că procedura prevăzută de art. 200 NCPC respectă atât garanțiile procesului echitabil, cât și art. 13 din Convenție.

Dincolo de faptul că este remarcabilă viteza cu care Curtea a analizat cererea, ar fi de subliniat și contextul factual al cauzei. Astfel, petentul formulase plângere contravențională, iar în procedura premergătoare (în „regularizare”) instanța i-a pus în vedere să indice datele intimatului, mijloacele de probă și temeiul de drept al cererii. Petentul s-a conformat cu privire la datele intimatului și la temeiul de drept, dar nu a indicat mijloacele de probă, cererea fiind ANULATĂ pentru acest motiv. În cadrul cererii de reexaminare, soluția de anulare a plângerii a fost „menținută”.

Probabil că acest Cod – care după un an și mai bine nu prea mai e nou – ne va mai rezerva discuții pe tema „regularizării”, iar soluția Curții în cauza arătată nu poate fi decât un nou motiv de dezbatere.

Roxana STANCIU

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro