Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Studenți și elevi, în vizită la Avocatul Poporului
30.05.2014 | JURIDICE.ro

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a primit marți, 27 mai 2014, vizita unui grup de studenți și elevi, în cadrul proiectului național ”Problemele cetăţii”. Tinerii au făcut un tur al instituției și au aflat mai multe informații despre activitatea acesteia, beneficiind de îndrumarea Ombudsmanului național, potrivit unui comunicat.

Oaspeții au manifestat interes față de instrumentele de care dispune Avocatul Poporului pentru a apăra drepturile cetățenilor în relația cu instituțiile statului. Victor Ciorbea le-a explicat tinerilor că principalele mijloace utilizate de instituție sunt reprezentate de: emiterea de recomandări, sesizarea Curții Constituționale sau promovarea de recursuri în interesul legii, dorind ca în viitor să creeze un birou special pentru sesizarea instanțelor de contencios administrativ.

Ionel Oprea, adjunct al Avocatului Poporului, a continuat prezentarea prin a susține că cele mai frecvente cereri cu care este sesizată instituția sunt legate de dreptul de proprietate, domeniul pensiilor, drepturile copiilor sau cele ale deţinuţilor.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.