Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Mesajul secretarului de stat al MJ cu ocazia lansării proiectului de consolidare a sistemului judiciar din România


30 mai 2014 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Justiției a dat publicității joi, 29 mai 2014, un comunicat privind participarea secretarului de stat Simona-Maya Teodoriu, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiției, la conferința „Medierea pentru judecători și procurori”, ce a avut loc la sediul Institutului Național al Magistraturii. Evenimentul a marcat și lansarea proiectului „Întărirea capacității sistemului judiciar românesc de a răspunde provocărilor noilor schimbări legislative şi instituționale”, implementat de Consiliul Superior al Magistraturii în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

Secretarul de stat Simona-Maya Teodoriu a subliniat importanța deținută de acest proiect în sprijinirea eforturilor depuse de Institutul Național al Magistraturii în formarea profesională a magistraților în această perioadă de tranziție până la aprobarea și implementarea programelor operaționale necesare accesării fondurilor structurale pentru sistemul judiciar. Reprezentantul Ministerului de Justiție și-a exprimat totodată și aprecierea față de Regatul Norvegiei, pentru disponibilitatea de a oferi asistență nerambursabilă sistemului judiciar, inclusiv prin investiții în infrastructura fizică şi în echipamente.

Cu privire la tema abordată astăzi, respectiv medierea, Simona-Maya Teodoroiu a declarat: „putem profita de evenimentul de astăzi şi de expertiza excelentă oferită de Norvegia, dar şi de Consiliul Europei, pentru a stabili o abordare corelată între instituțiile sistemului judiciar pentru susținerea şi promovarea în continuare a mijloacelor alternative de soluționare a disputelor, împreună cu Consiliul de Mediere, Uniunea Națională a Barourilor de Avocați și Uniunea Națională a Notarilor Publici”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii