Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Mesajul secretarului de stat al MJ cu ocazia lansării proiectului de consolidare a sistemului judiciar din România
30.05.2014 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității joi, 29 mai 2014, un comunicat privind participarea secretarului de stat Simona-Maya Teodoriu, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiției, la conferința „Medierea pentru judecători și procurori”, ce a avut loc la sediul Institutului Național al Magistraturii. Evenimentul a marcat și lansarea proiectului „Întărirea capacității sistemului judiciar românesc de a răspunde provocărilor noilor schimbări legislative şi instituționale”, implementat de Consiliul Superior al Magistraturii în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

Secretarul de stat Simona-Maya Teodoriu a subliniat importanța deținută de acest proiect în sprijinirea eforturilor depuse de Institutul Național al Magistraturii în formarea profesională a magistraților în această perioadă de tranziție până la aprobarea și implementarea programelor operaționale necesare accesării fondurilor structurale pentru sistemul judiciar. Reprezentantul Ministerului de Justiție și-a exprimat totodată și aprecierea față de Regatul Norvegiei, pentru disponibilitatea de a oferi asistență nerambursabilă sistemului judiciar, inclusiv prin investiții în infrastructura fizică şi în echipamente.

Cu privire la tema abordată astăzi, respectiv medierea, Simona-Maya Teodoroiu a declarat: „putem profita de evenimentul de astăzi şi de expertiza excelentă oferită de Norvegia, dar şi de Consiliul Europei, pentru a stabili o abordare corelată între instituțiile sistemului judiciar pentru susținerea şi promovarea în continuare a mijloacelor alternative de soluționare a disputelor, împreună cu Consiliul de Mediere, Uniunea Națională a Barourilor de Avocați și Uniunea Națională a Notarilor Publici”.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti